fiajungdalen.blogg.se

Veckans övning - markarbete

Publicerad 2015-10-28 12:39:00 i övningar,

Den här veckans övning handlar om att behålla sitt fokus långt fram men framförallt att få med hästens yttersida.
 
Du behöver 8 bommar , 6 hinderstöd alternativt cavalettiblock.
 
Bygg enligt skissen , för stor häst så är avståndet på första hindret  travbom 2.5 meter fram till hindret. Galoppbommarna efter volten 3 meter mellan varje bom.  Tänk på att hindrena ska hållas ganska låga 50-60 cm bara . Övningen lämpar sig för såväl orutinerade som rutinerade ryttare och hästar.
 
 
 
 
Börja med att värma upp hästen i alla gångarter. Börja i skritt och vänd för ledande innertygel, vikthjälper och en stadig ytterskänkel. Tänk på att hålla blicken långt fram och känn att hästen verkligen får med sig sitt yttre bakben i vändningen. Fortsätt sedan i både trav och galopp.
 
foto : Jennifer Karlsson
 
När hästen sen är uppvärmd och lyhörd för dina hjälper så rider du an på första hindret i trav och fortsätter sedan i galopp .  När du går in på volten så var noggrann med att fortsätta arbetet från framridningen och ha hela hästens yttersida med dig när du vänder. Om du inte har yttersidan med dig kommer det förmodligen avslöjas genom att ni hamnar utanför hindret. När du fortsätter att rida resten av banan så fortsätt känna att du har hästens yttersida med dig.
 
Syftet med övningen är ju att hästen ska gå att vända för ytterhjälperna. Håll blicken långt fram så att du planerar din väg noga så att ni kommer mitt på hindrena.
 
Har man en unghäst eller orutinerad häst/ryttare så kan man bryta av efter första hindret och ta volten i trav istället.
 
Lycka till !
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela