fiajungdalen.blogg.se

Läsarfråga - Klippmaskin

Publicerad 2015-10-23 12:04:00 i Min åsikt,

Jag fick en fråga om vilken klippmaskin jag använder samt vad jag föredrar för maskin.
 
Jag har tidigare alltid lånat klippmaskin av Jossans förra ägare då det har varit så smidigt och vi är ju kompisar samt att hon hade helt klart den bästa maskinen- en De laval cc320.  Så ska man köpa eller låna klippmaskin så skulle jag definitivt rekommendera en De laval.
 
Slitstarka och klipper såväl tunn som megatjock päls utan att tugga och krångla. Den klipper jämt och fint och är inte överdrivet högljudd. Jga har klippt precis hela hästen från huvud till ben med den och det funkar super.
 
 
 
Dom kostar dock runt 4000:- vilket kan tyckas vara en saftig summa, allra helst om man bara har en häst och inte klipper så ofta men jag kan verkligen rekommendera de lavals klippmaskiner .
 
Jag själv hade inte råd med en sån så för mig fick det bli en villig variant från showmaster/hööks.
Den har en 200 w motor och en ljudnivå på 85 db. Priset ligger på 1500:- och jag köpte den dessutom när den var på kampanj. Tänkte att jag får ta att den kanske är lite seg men blev helt klart positivt överraskad.
 
Den var inte så högljudd och den långa sladden gjör att man slipper krångla med förlängningssladd , åtmindstonde i vårat stall. Jag tyckte inte att den vart speciellt varm heller trots att Lima hade rejält tjock päls och framförallt fet päls eftersom jag inte kunnat duscha henne på ett helt år. Så den är helt klart värd sina pengar.
 
 
Helst så skulle jag vilja ha en sladdlös maskin men jag hat testat det en gång och höll på att få ett psykbryt då den klippte dåligt och batterierna fick bytas 3 gånger under en och samma klippning. Nu är det några år sen och förhoppningsvis har tekniken gått framåt . Är det någon som har en sladdlös maskin som klipper bra så tar jag gärna emot tips.
 
En maskin jag inte kan rekommendera är Julas variant som dom hade för några år sen. Klippte alldeles för kort och det spelade ingen roll hur mycket man än försökte ställa in den så klippte den lik förbannat alldeles för kort in på skinnet. Blev varm jättefort och klippte ojämt och hackigt. Jag som klippt hästar i mer än 15 år och klippt hästar på grand prix nivå varannan dag i flera månader har aldrig sårklippt eller gjort ett jack på nån häst , oavsett hur svår dom varit att klippa, men med Julas skitmaskin så blev det fula jack och och sår på en häst som står å sover när hon klipps . Trodde först att det var jag som blivit helt kass på att klippa med annat än de lavals maskin och var ovan ,  men insåg när jag tittade på personen som ägde maskinen att det såg ännu värre ut så näe, den maskinen går helt klart bort. Kanske dom nu har en annan typ av maskin som är bättre eller så var det där ett måndagsex men jag rekommenderar den inte iaf.
Randig och ojämn, fläckvis.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela