fiajungdalen.blogg.se

Svenska ridsportförbundet är ett jävla skämt

Publicerad 2015-11-04 12:31:00 i Min åsikt,

Ännu en gång hamnar dom i blåsväder vårat kära förbund. Inte nog med att dom tog det dummaste beslutet ever att ha åldersindelning på ponny vilket resuletarde i ett rent jäkla fiasko så har dom nu beslutat sig för att höja licensavgiften för häst och ponny om man ska tävla.
 
Det är redan pissdyrt att tävla och nu ska det alltså bli ännu dyrare. För fyra år sedan tog dom det idiotiska beslutet att slopa livstidslicens för häst. Hade du inte hunnit lösa livstidslicensen för din häst eller ponny så fick man nu börja lösa en ny för varje år . Dessutom ändrade dom om även ryttarlicenserna. Tidigare betalade du för vilken nivå du tävlade på men nu så är det alltså åldersindelat.
 
Tanken från förbundet var ju såklart att kunna smyghöja dom här licenserna altt eftersom , vilket dom oxå har gjort. Lokal licens har ökat från 145 :- till 200:- och seniorlicensen har gått från 450:- till hela 750:-.
 
Nu har ju då vårat kära förbund alltså kommit på att dom ska höja hästens licens , inte med bara några kronor eller en femtilapp utan nä dom slår på stort och höjer den med 50 % , förstår ni FEMTIO HELA PROCENT. Det är i min värld helt sjukt. Förr behövde man inte ens ha licens för att tävla på lokal nivå. Lokal nivå är alltså den lägsta nivån man tävlar på där både prispengar och vinstpriser är minimal. Det är ju där man börjar sin karriär och framförallt när man ska ut med sin unga eller orutinerade häst. Men nu så ska alltså all hästlicens höjas med 50 %.
 
Deras anledning : Ökade kostnader vid hantering av licenser.
 
 
Bullshit säger jag bara , ren jävla bullshit. Det är väl ingen mer hantering nu än vad det var tidigare, det måste ju vara till och med enklare att hantera allting nu när det sköts via nätet. Nä alltså fy fan vad jävla dåligt.
 
Det är ju inte bara licenserna som kostar utan det är ju allt annat runtomkring dessutom. Du betalar startavgifter för varje klass som brukar vara runt 110-130:- per klass , du ska tillhöra en klubb för att tävla vilket brukar vara några hundralappar i medlemsavgift. Du ska även ta dig till och från tävlingsplatsen vilket kostar en slant även det i både soppa och transport. En tävlingsdag landar sällan under 1000:- och det är en ganska stor peng för en person med normal inkomst .
 
Att ha häst är redan tillräckligt dyrt och jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att vi går mer och mer åt det hållet där endast dom allra rikaste i landet ska kunna vara med och tävla . Att det kostar på elitnnivå , fine , det kan jag köpa och det är inte så många som kommer till den nivån oftast pga bristen på pengar , men va fan på den allra lägsta nivån ska man väl ändå kunna ha råd att åka å tävla.
 
Även om man inte har en egen häst utan rider på ridskola och tävlar på ridskolehäst så blir det enorma summor som man måste lägga ut varje år . Det är synd , riktigt synd för det tar bort mycket av det roliga med den här sporten och det främjar verkligen inte barn och ungdomar till att satsa.
 
Jag tror vi har en sorglig utgång i den svenska risporten där det inte längre är konkurrens om vem som rider bäst och vem som jobbar bäst med sin häst längre , nä det här kommer bli en konkurrens om vilka som har mest pengar och har råd att åka på tävlingar. Många duktiga ryttare kommer att gå till spillo och försvinna och många kommer att få lägga ner sin tävlingssatsning.
 
 
Hur ser ni på det ? Tycker ni att det är värt att satsa på tävling ?

Kommentarer

Postat av: lina holmbom

Publicerad 2015-11-04 20:00:46

Jag har löste livtidslicens på nixi,simon och roxi innan det försvann. Har dock bara utnyttja den på Roxi. :/ men visst är det svindyrt! För att inte tala om alla föreningar man måste vara medlem i,nästa år blir ett dyrt år för mig med tre hästar.

Något som jag är irreterad på är tilläggsregistreringen som alla utländska hästar måste göra :/ blir lite över 1000kr att fixa det till Tummen. Bara för att hennes pass är danskt fasten hon är född i sverige. Glad att jag reggade Love som halvblod :p

Svar: Det är ju det och jag förstår att det blir riktigt dyrt för dig.

Ja den där jävla skiten, det måste ju jag med Lima oxå.
Fia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela