fiajungdalen.blogg.se

Barbackaridning

Publicerad 2014-05-31 17:51:30 i Allmänt,

Eftersom min stackars hund behövde motion precis som min lilla häst där ute så tvingade jag mig själv ut en stund. Tänkte att en sväng barbacka kan ju inte vara så ansträngande.

Det var det, sjukt jobbigt när man inte är frisk men samtidigt helt underbart. Hon sköter sig himla fint när man rider barbacka nu, hon har alltid varit snäll med sällskap men kunnat testa lite när jag ridit barbacka själv, hon har väl känt att hon haft ett litet övertag. Men nu sköter hon sig himla fint och jag kan påverka henne även fast hon surnar till ibland.

Skrittade först på lång tygel innan jag började jobba lite smått, vid golfbanan fick hon lite frispel då dom sköt bollar hej vilt när vi passerade men jag höll mig kvar utan problem och hon lugnade ner sig efter några minuter.

Jobbade sakta trav med lite sidförflyttningar. Suuuuperfin trav, bitvis tappar hon bakdelen och drar fötterna efter sig istället för under men det avhjälps lätt när man börjar flytta henne lite.

Testade lite galopp oxå efter grusvägen och hon var megafin. Guuudars vad jag älskar den här hästen, min sagohäst. Lät henne beta lite gott gräs som belöning innan hon fick få ut i hagen igen och jag gick hem. Helt sopslut av det där lilla men nu är hjärnan lugnad i alla fall nu när både häst och hund fått motion.


Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela