fiajungdalen.blogg.se

Hoppetorsdag

Publicerad 2014-07-31 23:41:52 i Allmänt,

Hej på er , tidig morgon och sen kväll , i vanlig ordning känns det som. Dygnet har alldeles för få timmar , skulle behöva ha några till så man hann sova ordentligt eller bara göra mer saker. Längtar ihjäl mig efter min lilla son som är på semester med sin pappa, jag längtar så det är helt galet , har dessutom lovat bort honom hela nästa vecka oxå . Har inte varit ifrån honom så länge på ett år minst. Gör ont i mammahjärtat.
 
Trött är bara förnamnet just nu känner jag, ska strax ta å bädda ner mig själv här i min ensamhet. Thompan har åkt bort över helgen, oli hos sin pappa och Trajen med husse. Ruskigt tomt här hemma med andra ord. Tur jag har Lima.
 
Torsdag betyder hoppedag. Piaträning ännu en gång på gräsbana. Jag fick med mig finaste lilla Melina som ställde upp som hästskötare och fotograf, lite oväntat men lika roligt så dök ju mina vänner A och J oxå upp för å kika å fota lite. Jag har världens bästa vänner <3
 
Lima idag då...hon kändes först lite loj nästan, tyckte inte riktigt att hon ville gå fram . Joggade henne i väldigt undertempo för att få henne att vila på varje steg och verkligen trampa ner hela hoven i marken . Lite stel var hon men det är ju inte så konstigt med tanke på gårdagens jobb , så småningom så fick vi jobba med mycket övergångar och tempoväxlingar på raka och böjda spår. På böjt spår skulle vi vara noga med att böja igenom hästarna, placera bogarna och få dom att trampa igenom ordentligt med bakbenen.
 
Lima kändes faktiskt fin, betydligt lugnare än vad hon brukar vara och väldigt avslappnad
 
 
Därefter jobbade vi i trav över cavaletti, långsamt och direkt efter sista bommen skulle vi vända höger /vänster med hjälp av ledande innertygel och stödjande ytterskänkel. Övergick till att hoppa lite småhinder på böjda bågar och Lima var faktiskt styrbar och jag tyckte hon gjorde det jättebra, förutm hennes missnöjda sparkande i högervarvet när jag kom åt henne i svängen. Hon är ju svagare där och har jobbigare att trampa under med det innerbenet bak och då protesterar hon när man kommer åt henne , det blir jobbigt helt enkelt.
 
jag var på väg av en gång när hon tog i rejält och nästan knockade mig i bocksprånget, lilla tjurskallen. Knäna tar rejält med stryk när hon gör så och bitvis hade jag fruktansvärt ont i knät .
 
Sen gick vi i alla fall in på en serie med fyra hinder , 2 galoppsprång emellan . Lima hoppade jättefint i serien , sprången kändes jättefina och hon börjar bli starkare i sin teknik.
 
 
Avslutade med två hinder som hoppades på en åttvolt typ, på räcket tjurade Lima ihop helt då vi kom ur sväng på hennes jobbiga varv och trots att hon låg bra på distansen så sa hon nä tack och amen , hon tänkte fan inte hoppa. Det var lite slirigt i gräset och Pia trodde att det kunde vara det som störde henne. Jag tyckte faktiskrt att Lima var lite oskysst i det läget. La ner bommen lite och då gick det lite bättre, oxern låg sen i motljus....jag såg inte ens hindret så jag gissade att Lima inte heller gjorde det för vi tog med oss hela hindret . Plockepinn vart det . Fick ta om några gånger och mot slutet hoppade hon det här jättefint.
 
Hon börjar bli finare och finare att rida och hennes teknik blir bättre, men vi har en lång lång väg kvar , det här är bara början . Jag gillar ju att skynda långsamt eftersom jag vill ha en hållbar häst så jag försöker att inte fundera så mycket på hennes ålder utan vi tar det i hennes takt . Vi ska ha roligt tillsammans hon å jag.
 
Alla bilderna i det här inlägget har Melina Jäderblom fotat <3
 
Jag längtar efter resterande bilder från både Melina och Jennifer :) Dom är bara bäst

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela