fiajungdalen.blogg.se

Otippat!

Publicerad 2013-11-30 20:37:47 i Allmänt,

Lyckades till sist ta mig ur sängen å släpa mig upp till stallet. Limas box ser ju ut som ett slagfält. Om jag inte visste bättre så skulle man kunna tro att alla i stallet använder hennes box som gödselstack, typ. Hon är duktig på att skita ner och det är fruktansvärt tråkigt att mocka åt henne. Saknar Jossans renlighet.
 
När Limas box var mockad så blev jag tillfrågad att last träna en häst i stallet , så jag bytte bort dogges å Reffans box mot det ;) Gud vad jag älskar att få jobba med hästar både från backen och på ryggen, att få lösa problem och kunna hjälpa andra , det är bland det roligatse jag vet.
 
Lastningen gick jättebra och vi var nöjd och glad allihopa. Imorrn flyttar nämligen en häst ut från oss så jag ska hjälpa till att lasta henne i morgon bitti.
 
Fixade mat åt alla pållarna och grejade sen lite med Lima. Hennes hovar ser faktiskt bättre ut, dock så är båda hennes framskor lösa så vi får väl se hur länge dom sitter kvar. Är ju lite panikartat nu då min hovslagare opererat handen så jag ber till hovguden varje dag att han ska skona min häst :) Det där medlet jag köpte det är faktiskt bra, har bara använt det i fyra dagar men det verkar redan så det är ju helt otroligt. Ska beställa en hovpasta därifrån oxå för att täta dom hål hon har just nu men sen tror jag att jag har hittat hur jag ska få hennes hovar i toppform. Pratade med veterinären angående hennes hovar och han rådde mig att ge ett tillskott som heter Hoofbuilder. Det innehåller Prebiotika för maximalt upptag av näringsämnena och en mycket hög halt av Biotin.
 
Han tyckte jag skulle testa det först i några månader , om hon fortfarande inte blivit bättre så skulle ja ta ett blodprov på henne för att se vad det annars är brist på.
 
Imorgon blir en fullspäckad dag fylld med hästar. Z ska lastas, Lima ska skrittas, tre boxar ska mockas, Monia träning att kolla på och sen rida två hästar till. Ibland måste man bara älska livet. Det är väl som ordspråket säger- ibland måste dåliga saker hända så att bättre saker kan ske.
 
Lina Holmbom som fotat

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela