fiajungdalen.blogg.se

Nyps

Publicerad 2015-10-23 09:19:32 i Allmänt,

Godmorgon!

Tv-kanalerna svämmar över av händelsen från igår , det pratas om allt hat , rasister och nazister. Jag vill poängtera att jag inte på något vis sympatiserar med främlingsfientlighet eller rasister/nazister men jag börjar bli jävligt trött på all pajkastning och låga nivå det är på snacket. Jag är svensk och jag vill kunna säga att jag är stolt över att vara svensk utan att bli stämplad som rasist. Jag ska inte behöva skämmas över vart jag kommer ifrån eller vilken färg mitt skinn bär eller vilken tro jag har. Det ska ingen behöva göra. 

Men i dagens Sverige får man inte det, då är man rasist . Min son är åtta år , för nån vecka sen hade han en Sverige T-shirt på sig i skolan, en helt vanlig T-shirt som är gul med blå detaljer och så står det Sverige över bröstet. Det dröjde inte länge innan ett barn frågade om han var rasist..... Av ett barn med mörkare hudfärg och en tröja som det står Brasilien på. Oliver vet knappt vad rasist är men när det här barnet i sin brasilientröja går på han om att han inte gillar mörka människor för han har en sverigetröja på sig så blir han ju helt förskräckt och jätteledsen. När han kom hem slängde han sin tröja i soporna för han var rädd att han nu var rasist på grund av den.

Förstår ni hur sjukt det här är? En åttaåring !! Varför ska inte min kille kunna ha sin tröja som det står Sverige på och vara nöjd med det medans du kan ha vilken jäkla tröja som helst som det står andra länder på. Det gör mig jävligt upprörd och jag tycker det har gått för långt. 

Det är spaltmeter efter spaltmeter om rasism, hatbrott och det hemska som hände igår men inte sjutton skrevs det om sverigefientlighet, rashat eller ens vem det var som utförde ikeadådet för att ta ett liknande exempel då han specifikt valde ut två vita människor,  Trots att dådet var minst lika tragiskt och hemskt som gårdagens .eller det tragiska knivmord här i Sundsvall för några veckor sen , mordet på Lisa Holm .  Jag gör inte skillnad på folk , alla mord är lika hemska och onödiga . Varför ställs grupper mot varandra? Det ena rättfärdigar inte det andra. Jag är bara så evinnerligt trött på att rasistkortet dras upp , det slängs omkring sig till höger å vänster att man snart inte ens reflekterar över vad ordet betyder. 

Det är sjukt vilken utveckling det blivit i vårat land , allt onödigt hat och våld . Det går liksom inte att blunda längre . Svenskarna är missnöjda , flyktingarna är missnöjda och dom asylsökande är missnöjda . En hel bunt med missnöjda människor skapar kaos, det är därför det är krig i världen och det kriget är snart här om det fortsätter på det här viset.

Nu vart det ett långt inlägg så här på morgonen och det var inte tanken egentligen men ni vet ju hur det är ibland när man börjar skriva så bara rinner det ur en. 

Jag ska pussa på mina gossar, krama om mina djur och känna en otrolig tacksamhet över att jag har ett bra liv. Jag har gått igenom bra mycket skit och stora prövningar men jag är trots det oerhört tacksam för allt jag har. 

Hoppas ni får en fin dag , var rädd om varandra . Mina tankar går idag till alla sörjande. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela