fiajungdalen.blogg.se

Något alla småbarnsföräldrar känner igen

Publicerad 2015-10-27 12:20:00 i Allmänt,

Det är kul med barn, nästan hela tiden i alla fall. Men det finns en hel del saker som alla småbarnsföräldrar har gemensamt, som vi alla förr eller senare kommer få uppleva och vara med om. Jag lovar att du kommer känna igen många punkter
 
* När du har bråttom någonstans och ditt barn först spyr ner både sina egna samt dina kläder precis när båda är ombytta och barnet sitter i bilstolen så hör man det välbekanta bajsljudet och lukten går inte att värja sig emot.....
 
* När du precis kommit hem och ditt barn egentligen borde  ha ätit för en timme sen. Hungriga barn är gnälliga barn och den middagen man tänkt som tar lite längre tid byts ut till frysta köttbullar och snabbmakaroner.
 
* När du hör ditt barn säga - Jag kan själv mamma.
 
Då vet du att inom en väldigt snar framtid kommer nånting att gå käpprätt åt helvete.
 
* När det plötsligt hörs en stor smäll från barnens rum. Då vet du att du kommer få städa en omfattande mängd smålego alternativt laga något som gått sönder.
 
* När du inte kan borsta tänderna för ditt barn har antingen ätit upp all tandkräm alternativt målat om i badrummet med den.
 
* När du är mitt uppe i veckohandlingen och ditt barn säger- Mamma jag måste bajsa.
 
* När du reser kollektivt och ditt barn säger - mamma jag måste kräkas. Oftast finns ingen påse till hands utan det är handväskan som gäller. ( Det hände min mamma när vi åkte buss utomlands, jag spydde först slut på varenda påse i bussen och fick därefter spy i mammas väska. )
 
* När ditt barn vaknar med feber på natten och all alvedon är slut.....du kan härmed räkna med att din nattsömn oxå är slut.
 
* När det är vinter och du precis klätt på ditt barn med diverse varma underställ, overall, vantar , mössa , halsduk , strumpor och skor ........- mamma , jag är kissnödig!! känns det igen ;)
 
* När du är trött och ska natta barnet och vill läsa en kort bok men barnet väljer den låååååånga boken.
 
* När ditt barn fått tag i din telefon utan din vetskap och du lite senare får en del frågetecken i sms från en del människor du sällan har kontakt med.
 
* När dit tbarn spenderat en helg med mormor och morfar / farmor och farfar och du måste förklara att man inte kan äta godis till vare sig frukost, lunch eller middag.
 
* När ditt barn frågar hur barn blir till och du vet att du måste svara så pedagogiskt som möjligt annars kommer fröknarna på dagis titta snett på dig om några dagar.
 
* När du och din partner äntligen har fått en stund över för er själva och precis ska till å komma till  och dörren öppnas , lampan tänds - mamma , jag kan inte sova!!!
 
* När du och barnet kommer överens om en hemlis . Det första barnet gör är att berätta för pappan .
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela