fiajungdalen.blogg.se

Lös och ledig

Publicerad 2015-10-27 23:34:13 i Allmänt,

Halloj!

Tiden har sprungit iväg som vanligt känns det som och vips så är det nästan natt.

Jag stack i alla fall it på en härlig ridtur i det fina höstvädret. Lima har nu gått med bot bogskyddet sen jag köpte det och jag märke faktiskt ganska stor skillnad. Hon är inte alls lika spänd i sin bogmuskulatur och bryr sig knappt när jag spänner täcket. Hon har ju dessutom fått ett nytt bot innetäcke som hon sover med. Det första som jag noterade när jag hade skrittat en liten bit var hur extremt rörlig hon kändes i hela kroppen. 

Jag gjorde en hel del sidvärtsrörelser samt red några öppnor för att stämma av henne lite. I vanliga fall brukar hon protestera en del mot det här arbetet innan hon liksom är varm i kroppen och gått gjort av med överskottsenergi och frustration, nu gjorde hon det utan några större konstigheter. Hon ifrågasatte det inte ens.

Visst blir hon lite taggad och vill komma undan arbete men hon kändes himla fin och framförallt mjuk i kroppen. Jag travade lite grann idag och jag var grymt nöjd med hur stilla och avslappnat jag kunde sitta på henne. En jättebra ridtur med andra ord.

Svärfar kom sen på middag , så idag bjöd vi på tacos. Så himla gott är det och nu var det skitlängesen vi åt det. Därefter var det verkligen dags för hundarna att bada. Först ut var Elton som först fick klorna klippta och därefter ett bad.

Traj försökte gömma sig in i det sista men inte heller han kom undan vare sig kloklippning eller bad.

I vanlig ordning så har jag å Wille kvällsmyst och grejat fram till läggdags.
Imorgon ska Lima skrittas och iris får gå med som handhäst. Jag ska försöka orka å åka å slänga papper och besöka banken. Det är min plan för morgondagen.

Nu är planen att sova

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela