fiajungdalen.blogg.se

Hej vad det går

Publicerad 2015-10-29 22:33:30 i Allmänt,

Halloj!

Wille somnade ganska fint in där vid 9 snåret och sov till strax efter 12. Jag kunde plocka lite samtidigt som jag lyssnade på rättegången för Lisa Holm . 

Strax före ett kom eltel folket, bara en timme försenade, å kopplade in fiber till huset. Samtidigt fick jag besök av A så vi surrade bort några timmar. 

Kockade ihop lite middag i form av tacogratäng och alldeles lagom till att den var klar så somnade lilleman och älsklingen kom hem. Mysigt att äta middag bara vi två.

Klockan hade ju hunnit blivit runt halv sex innan jag kom ut till stallet och då var det kolsvart så tyvärr har jag inga bilder att bjuda på idag. Eftersom det var så mörkt så ville jag inte ha med mig iris som handhäst, Lima brukar vara nog så mycket att hålla reda på ändå. Idag åkte ju reflexerna på och däribland mitt reflextäcke som är lite prassligt på ovansidan. Lima gillar inte prassliga saker som rör sig på ryggen när man ska rida ;)

Nu gick det ganska bra ändå men hon spänner sig lite extra emellanåt och skjuter rygg. Idag red jag mycket skänkelvikningar över vägen , rakriktar friskt framåt för att korta upp henne lite och sen skänkelvika tillbaka. Blandade med att rida både öppnor och slutor samt tempoväxlingar . Idag var hon mycket lättare att få mellan skänkel och hand och lyssnade fint på mitt säte när jag vill korta henne. Hon blir dock lite för trippig när jag kortar skritten och börjar nästan trampa på stället , spänner sig lite och släpper ryggen och blir alldeles för hög i formen. 

Nu är hon ju inte så stark i muskulaturen än heller så givetvis jobbar jag inga längre stunder. Hon ska ju byggas upp långsamt precis som mig. Jag ska ju oxå hitta tillbaka till den gamla formen fast mycket bättre. Sista biten släppte jag som vanligt ut på lång tygel och jäääääklar vilken skritt hon drog iväg i. Jag skrattade så jag nästan trillade av.

Nu på kvällen så har jag pysslat lite med dom. Kratsa hovar, borsta, ta på pyjamas och nu även botpaddarna, lacka hovarna och pussa gonatt. Lima har fått ett broddsår på höger fram som rengjordes och kollades noga. Så skönt att ha hästarna hemma så man kan kolla över dom morgon som kväll. Mina prinsessor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela