fiajungdalen.blogg.se

Det perfekta livet

Publicerad 2015-10-24 12:42:00 i Min åsikt,

Något som väldigt väldigt många strävar efter och försöker ha , är det perfekta livet. Man ska vara en perfekt förälder , man ska ha söta väluppfostrade barn, man ska ha ett perfekt välstädat hem , man ska helst se ut som en fotomodell med smal vältränad kropp och fläckfria kläder, man ska ha det perfekta förhållandet med det mest perfekta sexlivet , man ska ha ett perfekt jobb som man älskar och trivs med och man ska vara en perfekt kompis.
 
Hur många klarar av att leva upp till det igentligen?
 
Helst ska man ju vara engagerad i barnens olika aktiviteter , vara delaktig i skolan och dra i så många trådar och hålla så många jippon som helst. Mitt i allt det här ska du hinna träna eller utöva dina egna intressen och underhålla det där perfekta hemmet med allt vad det innebär.
 
Alltså nej . Förut när jag hade orken och tiden att umgås med mina fina vänner och vi alla kunde samlas och snacka skit på våra tjejkvällar så diskuterades ofta det här , det perfekta livet - Utåt sett i alla fall. Jag har dock aldrig försökt att ens haka på eller ens försöka mäta mig med det där perfekta livet. Jag är så jävla operfekt som människa att jag skulle bli utbränd bara av att uppfylla hälften av dom kraven jag radade upp .
 
Att försöka vara perfekt i andras ögon måste vara den största tabben man kan göra mot sig själv. Varför försöker man ens vara det? Vad tror man att man uppnär genom att leva i en lögn? Det härär ju ett ganska vanligt fenomen så det är ju absolut inget konstigt att folk gör så här , det kanske är jag som är konstig som skiter fullständigt i hur folk ser på mitt liv.
 
Jag har alltid levt här och nu , jag har alltid försökt leva mitt liv utefter vad jag själv vill göra och hur jag själv vill må, inte utefter hur andra vill och tänker .
 
Mitt hem är långtifrån perfekt , vi bor i ett litet hus , visserligen fräscht och relativt modernt då det är ombyggt och totalrenoverat för några år sen , men det är litet . När man har ett litet hus med många medlemmar som ska bo på den där lilla ytan så gäller det att hålla någorlunda ordning för det räcker med att det är 3 par skor på golvet och inte i skohyllan så ser det ut som ett kaos. Det räcker med att några tallrikar står framme på diskbänken så ser hela köket megastökigt ut. Så jag försöker hålla efter så gott det går men långt ifrån pedantiskt. Jag skulle aldrig kunna leva i ett pedantstädat hus då skulle jag få panik. En å annan dammråtta under sängen har ingen dött av. För mig är det viktigt att hemmet är personligt, att jag trivs där och att mina barn kan röra sig utan att man ska få hjärnblödning på att det ligger en leksak framme på golvet.
 
Jag är ingen perfekt förälder , jag kan tappa humöret och höja rösten åt Oliver om han gjort något dumt. Jag är dessutom en ganska sträng förälder med ganska hårda regler där jag vill att mitt barn ska veta vad det faktiskt är som gäller och att det får konsekvenser om man bryter mot reglerna. Men bara för att man är en ganska hård förälder så betyder inte det att jag inte är en kärleksfull och omtänksam förälder , snarare tvärtom. Jag tror att barn behöver fasta regler och rutiner, jag tror att dom behöver veta vad som förväntas av dom. I våran familj blir problemet att jag och Thomas tänker lika och uppfostrar på ett sätt medans det är totala motsatsen där Oliver är varannan helg. Det ställer till det lite för gossen och ger oss lite mer att bita i men överlag så är min kille en väldigt väluppfostrad, kärleksfull, omtänksam och klok liten person.
 
Men perfekt som förälder är jag långtifrån , jag strävar dock inte efter det heller. Jag strävar efter att vara en trygg, kärleksfull och ärlig mamma. En mamma som mina barn kan lita på i alla lägen men även en mamma som man lyssnar på och visar respekt. En mamma som man kan ha roligt med men som kanske verkar tokig i ansras ögon. Jag vet inte hur många gånger jag fått ordet oansvarig kastat på mig . Det är tydligen oansvarigt att köpa en ponny till sin son som han rider på själv, det är tydligen oansvarigt att låta han köra skoter själv och det är oansvarigt att låta honom vara hemma korts stunder själv .
 
Jag struntar rätt högaktnisngfullt i såna kommentarer , det är ju inte så att jag slänger upp han på en ponny och skickar iväg han ut i skogen själv. Suck på folk som aldrig lärt sina barn vad frihet under ansvar betyder.
 
Det där med att se ut som en fotomodell ......det gav jag upp i samma veva som jag blev gravid första gången , nu efter andra barnet vet jag att det är tvärkört ;) Nu ska jag vara glad om jag kommer i mina gamla kläder liksom. Huvudsaken min sambo tycker om mig som jag är och hur jag ser ut så är jag glad. Om andra tycker jag är fet å ful rör mig inte i ryggen, det är ju inte dom jag lever med eller ska leva med heller för den delen. Däremot så vill jag vara vältränad för min egna skull, för det är vad jag mår bäst av. Men jag skulle aldrig se ner på nån som inte har ambitionen att träna, så länge man själv är nöjd, glad och mår bra så är ju det toppen.
 
Fläckfria kläder.....i wish. Prova ha rena kläder med en spykråka till bebis. Jag lever i urtvättade lite fläckiga fula amningstshirtar och leggings här hemma och innan Wille så levde jag i ridkläder mer eller mindre. Jag har aldrig och kommer aldrig bli någon faschionista även fast jag tycker om kläder oxå. Det är bara det att jag inte ser någon poäng i att klä upp mig när jag går runt här hemma . Men det är JAG , det är min personlighet och det är något som jag trivs med. Skulle aldrig klä upp mig för att impa på nån annan och säga- Titta här , titta på mig vad snygg å fräsch jag är trots att jag har en liten bebis.
 
Kul för dom som är så men det är inget jag bryr mig om och där faller jag på ännu en punkt till att vara perfekt ;)
 
 
Det här är mer jag , bekväma kläder eller galen där jag inte har problem med att bjuda på mig själv.
Men jag kan ju vara finklädd oxå ....typ
 
 
Men det där med att vara seriös det är inte min starka sida oavsett hur "finpiffad" jag är :) Livet ska vara kul liksom.
 
Perfekta förhållandet.....alltså finns det ens något som är det? Och vems kriterier har man gått efter då? För det känns som att det som är perfekt för mig lär inte vara perfekt för dig. Det gäller ju att man hittar en balans med sin partner , att man lever i ett förhållande där man både ger och tar . Att man kan prata med varandra , ha roligt och framförallt lita på varandra. Det är vad som är perfekt för mig. För mig är det viktigt att man tillåts vara sig själv , göra det man själv tycker är roligt och utöva sitt intresse . Att få vara med kompisar och tillåtas göra saker på egen hand samtidigt som man ska kunna göra saker tillsammans både i grupp men bara vi två. Jag älskar min Thomas , han får mig att skratta och han får mig att känna mig väldigt väldigt älskad .
 
Men jag vet att ingen av mina kompisar skulle vilja leva mitt förhållande då vi har helt olika tänk. Men för mig och Thomas fungerar det . Vi respekterar varandra och vi tillåter varandra att vara oss själva fullt ut och vi har fortfarande efter 6 år sjukt roligt tillsammans .
 
 
Perfekta sexlivet....eeeeeh vilket sexliv ? ha ha ni som får till det flera gånger i veckan med småbarn hemma ni gör det jävligt bra. En annan är glad att man kan få en puss och en kram varje dag liksom ;)
Det här måste ju vara det som folk ljuger mest om, sitt fantastiska sexliv trots småbarn och tvåtusen måsten. Efter att ta hand om en liten bebis 24 timmar om dygnet där man har ständig jour och där man dessutom som i mitt fall då även agerar levande mjölkko och luktar surmjölk var och varannan timme så känns det där med romantiska intima stunder rätt långt borta. Dessutom så sköter sig varken disken, tvätten eller matlagningen själv, inte i mitt hushåll iaf. Man får liksom ta det som det kommer men att säga att man går runt som en porrdrottning det vore en fet jävla lögn iaf.
 
Det här är vad min sambo önskar sig ;)
 
det här är vad han får istället :p
 
Engagerad i skolan ....ja alltså jag skjutsar till och från , köper saker som skaköpas och jag läser läxor men att vara nån form av klassförälder eller sitta med i skolråd det intresserar mig tyvärr inte. Att vara nån form av samordnare på aktiviteter det är inte heller min grej. Jag betalar och ser glad ut för dom aktiviteter han vill vara med på och tillhör inte lattemorsorna som står fint uppklädda tillsammans med dom andra mammorna med en latte i handen och vilt hejar på sin unge . Jag är snanare den där mamman som ser ut som att jag kommer direkt från fotbollsplanen själv med mjukisbyxor och håret slarvigt uppsatt i en hästsvans med keps över.
 
Perfekt jobb för mig är att jobba med hästar . Sålänge jag kan överleva på det så är det en dröm för mig . Att tjäna jättemycket pengar skulle såklart vara underbart men det där med att sitta med långa välmanikyrerade naglar , sminkad och tighta kläder på ett kontor varje dag .....det är inte riktigt min grej. Nope....skit under naglarna, hårt kroppsarbete och med ett ridhus som mitt kontor - ja tack.
 
 
Perfekt kompis....alltså jag umgås när tid finnes . Prata i telefon hatar jag och jag är urusel på att komma ihåg födelsedagar. Jag är kass på att höra av mig och jag orkar sällan hitta på nåt nuförtiden. Gills det att följa med ut på promenad när hästen ska ridas liksom ;)
 
Men jag tror att mina vänner vet att jag alltid finns där för dom, jag lyssnar om det behövs och jat stöttar . Jag svarar alltid ärligt och när jag väl är med på nånting så är jag sällan tråkig. Jag har ju dom bästa vännerna i världen så nåt rätt måste jag ha gjort. Men perfekt vän ....nä det är jag inte.
 
 
 
Så det där med perfekt liv ......det beror ju på vem man frågar . För mig är mitt liv perfekt men för nån annan så är mitt liv kaos . Så länge man mår bra och känner att man trivs med sitt liv precis som det är så finns det ingen som helst anledning att försöka låtsas som att det är på nåt annat vis. Jag tror att när man börjar försköna sitt liv för att det ska se bra ut i andras ögon ....ja då är man nog inte helt nöjd med sin tillvaro.
 
 

Kommentarer

Postat av: Linnéa

Publicerad 2015-10-24 16:19:19

Hade inte kunnat skrivit de bättre själv, förutom de med barn då för vi inga har. 😜

Svar: :)
Fia

Postat av: Johanna

Publicerad 2015-10-24 20:31:12

Gud vad bra skrivet!! Får jag dela på Facebook? Känns som många skulle behöva läsa ett sånt här inlägg.

Svar: Tack :) ja det är klart att du får. Kram
Fia

Postat av: Robex Lundgren

Publicerad 2015-10-26 12:06:54

finna bilder

Svar: Tack snälla :)
Fia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela