fiajungdalen.blogg.se

Mickel räv och kladdkaka

Publicerad 2015-11-14 23:02:38 i Allmänt,

Hej!

Ja fy vilken mörk dag när man tittar på nyheterna eller sociala medier. Överallt spottar det oss i ansiktet, terrorn. På nåt vis bara måste det gå att bekämpa, på nåt vis måste vi få det att sluta. Men hur?

Att hat föder hat är ju ingen nyhet direkt men kan man annat än hata och förakta dom som gör så här? Vare sig det är ett bombanfall av jihadister , hatbrott mot oskyldiga svenskar för att man är missnöjd med ett beslut tillika ett hatbrott mot mörkhyade för att man inte har nån form av vett och moral i kroppen, anlagda bränder av olika folkgrupper men av liknande tro. Den ena gruppen som tror att dom ska få ett nytt bättre boende och den andra gruppen som tror att det är ett sätt att skrämma bort människor från att fly till vårt land. Jag kan i alla fall inte respektera eller ens försöka se något gott i dessa människor. 

Men hur ska man få alla att ta sig samman , sluta hata och sluta straffa oskyldiga människor. 

Rädsla gör mycket med människan, det föder både misstänksamhet och hat. Det är exakt det terroristerna vill. Dom vill elda på vår rädsla och dom vill få oss att orsaka kaos och vår egen undergång så att dom sen kan ta över. Vi måste sluta vara rädda, hur nu det ska gå till, men vi måste rannsaka oss själva och aldrig någonsin släppa våran tro på mänskliga rättigheter. En dag kommer dom goda att segra. Det är vad jag hoppas på iaf. Nu tänkte jag släppa all skit som händer i världen för en stund och låta er ta del av min fantastiskt glamourösa vardag. 

Den här dagen började med ett oväntat besök. Jag tittar ut genom fönstret och ser gizmo uppe på broräcket alldeles uppburrad och vilt slående med tassen, så skymtar jag något rött som är på väg upp på bron.
Det är mickel räv som är på besök. Han hade dessvärre inga trevliga tankar med sitt besök utan han hade tänkt sig att min katt skulle bli hans lunch . Så när jag ser att han då kommer runt och upp på bron med siktet på gizmo som inte kan komma nån vart eftersom han sitter på räcket så skyndar jag mig att öppna dörren och skriker åt räven.

Vad jag inte tänkte på var att mina två hundar är ganska så beskyddande mot matte så dom drog ju ut som två avlöningar . Traj han stannade och kom tillbaka när jag ropade men Elton , han jagade den där stackars räven till andra sidan ön om jag får tro på mig själv. Nä nu överdrev jag. Jag gissar att räven kunde komma ifrån Elton inne i skogen och att han förvirrat irrade omkring för att leta rätt på räven.

Efter många om och men (läs 1 1/2 timme) så kom han tillbaka blöt, flåsande och skamsen. Jag var överlycklig över att han kom tillbaka och att han var oskadd. 

När Wille somnade och jag själv slumrat en timme så gick jag ut å gjorde stallet. Jag måste ha sträckt till ljumsken på nåt vis för jag har så fruktansvärt ont i den. Det gör så ont att jag bara vill grina när jag ska röra benet. Å värre har det blivit under dagen. Inte bra.

Jag och oliver tig å bakade en kladdkaka som plåster på såren och den vart vansinnigt god. Bästa kladdkakan jag gjort helt klart.

Resten av eftermiddagen spenderades med att titta på hästhoppning på datorn. Roffe tog en hedrande tredjeplats och den fantastiska luciana Diniz segrade. 

Så mycket bättre fick avsluta kvällen innan hästarna nattades. Nu sover alla pojkar i huset , även Thomas som nyss kom hem en dag tidigare. Lycka :) 

Natti natt 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela