fiajungdalen.blogg.se

Lite nytestande

Publicerad 2015-11-04 22:48:05 i Allmänt,

Hej gänget!

Hoppas ni mår bra. Jag har försökt sova när tillfälle getts idag men lilleman verkar ha gett upp långsovning mitt på dagen och förlagt den till kvällen istället. 

Efter lunchen stoppade jag Wille i vagnen och plockade in Lima . Hade bestämt mig för att longera henne och inviga longergjorden och rumpbandet. Longergjorden var i största laget så jag hade behövt en storlek mindre men ska se om jag bara kan ta en kortare gjord. Hon fann sig snällt med att skritta bort till padocken och Wille somnade på vägen dit. Han sov dessutom hela tiden där och hela vägen hem. So far so good.

Började på lång lina och helt oinspänd så hon skrittade snällt. Satte därefter på rumpbandet och även det accepterade hon helt okej.Sen räckte det med att smacka på henne när hon var lite inspänd för att få henne att explodera. Hon tjöt, vrålade och slog med både fram och bakben . Hon ställde sig å vevade flera gånger mot mig men jag står bara kvar lite passivt med pisken höjd bara mot hennes bog för att hålla henne utanför min ram.

Sen när hon trotsat färdigt så är det som att trycka på en knapp å så bara gör hon det man ber om. Knäppa märr.
När hon slappnade av och joggade snällt runt mig så traskade vi hem igen samtidigt som oliver kom med skoltaxin.

Iris fick vila idag så får hon jobba imorgon istället. 

Wille har fått smaka lite mosad banan idag , två teskedar typ. Han har ju passerat 4 månader så nu får han börja med lite SMakisar bara. Han tyckte det var utomordentligt gott och ville gärna ha mer.

Han har ju även hittat sina fötter på riktigt nu och det är favoritsaken att ligga å dra i.


När Wille somnat gott så lagade jag tomatsoppa till middag och sen gjorde jag O oliver chokladbollar. Väldigt smaskigt. 

Flickorna är nattade och nu ska jag snart natta mig själv och hoppas på att Wille vill joina mig.
Natti natt 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela