fiajungdalen.blogg.se

I survived

Publicerad 2015-11-16 21:52:08 i Allmänt,

Heeeej på er!

Förlåt för kass uppdatering men vårat internet funkar inte alls för tillfället så jag har bara det på telefonen och det är lite krångligare att skriva från den. 

Vilket rackarns busväder det har varit idag, regn och blåst. Riktigt ruskigt höstväder, såna dagar som man är glad att vara inomhus i sitt varma hem. Såna dagar jag känner mig extra tacksam för det jag har och sänder en tanke till dom som har det betydligt sämre. 

Jag å Wille låg å drog oss extra länge i sängen idag , ibland är han bra omtänksam det lilla livet. 

Sen har jag suttit med papper i stort sett hela dagen, eller ja från 11 till 15 med nån amingspaus och blöjbyte bara. 

Oliver fick göra lite läxa och sen fick jag rätta efter. Han är så himla duktig . Rullar det på så här så kommer det gå väldigt bra i skolan för honom. Till skillnad mot mig så har han superlätt för matte och nu börjar både läsning och skrivning fungera jättebra. Skönt när det släpper för gudarna ska veta att vi kämpat med det. 

Bakade en supergod äppelkaka som åts efter middagen med hemmagjord vaniljfluff. Riktig husmor ha ha . Jag hann inte ens ta en bild på den för T kunde inte vänta . 

När Wille somnade vid halv åtta så skyndade jag mig ut i regnet. Mockade först och tig sen in tjejerna som var nöjda över att slippa regnet. Lima var varm och gosig under sitt helhalstäcke, det var bara huvud och benen som var blöt. Folk som är emot täcken får verkligen säga precis vad fan dom vill , jag kommer aldrig sluta täcka mina hästar vid behov iaf. 

Nu kunde jag borsta min torra häst och sadla på en torr och varm rygg. Inga stela kalla muskler alls vilket är en förutsättning om man ska kunna rida min häst. Ni löste rätt förresten , idag tog jag sadeln.

Hon är ju lite speciell att rida i mörkret, säkert för att jag är väldigt mörkrädd oxå och med tanke på hur nära det var att det gick åt helvete sist jag red i mörkret så tyckte jag det kändes säkrast med sadel idag.

Jag hade förberett mig för ett bockmaraton men hon bjöd inte på ett enda språng, inte ens ett suröra. Nä hon stod snällt å väntade på sin godis och gick sen snällt från gården om än väldigt spänd men inga dumheter. När hon känt in sig lite med mig på ryggen så började hon traska på för att sen övergå till turboskritt, takta och halvpiaffer. 

Vände in på en grusväg å lät henne komma fram i trav ca 300 meter. Hon travade väldigt lugnt och snällt men så fort hon skulle skritta sen så vart det inte många vettiga steg.

Jobbade med sidvärtsrörelser i vanlig ordning och tempoväxlingar men idag var det väldigt svårt att få henne att vila på steget och slappna av. Regnet och blåsten gjorde nog sitt det med. Jag är ändå glad att hon höll sig på mattan och inte protesterade mot sadeln en enda gång. 

Blöt och kall pysslade jag om min prinsessa och sen fick dom fortsätta stå inne för natten. Klockan var ju ändå 21 så det gjorde inte så mycket.

Nu blir det skämstv och sen sova. Min morgondag är fullbokad även den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela