fiajungdalen.blogg.se

Hur viktigt är det med märkesutrustning?

Publicerad 2015-11-02 18:12:00 i utrustning,

Jag älskar utrustning , all utrustning till hästarna tycker jag är hur roligt som helst. Jag älskar schabrak, träns, pannband, matchande skydd, lindor och luvor. Täcken i alla dess former och grimmor som matchar täcket. Det är ett intresse , en del av själva hästintresset kan man väl säga.
 
Jag tycker det är jätteroligt och snyggt att matcha hästens utrustning med min egna och vill gärna ha träns och sadel i samma färg, kan inte ha mässingspännen blandat med silver spännen och sätter inte rosa och rött tillsammans. Jag gillar både färgglada som neutrala utstyrslar. Sen kommer vi till märken .
 
Jag gillar saker , inte själva märket. Om det står Eskadron eller Gekås på prylarna bekommer mig inte sålänge jag tycker det är snyggt och det passar min häst , men faktum är ju att det faktiskt är bättre kvalitet på märkesutrustningen. Det brukar vara bättre passform och hållbarare material så visst får man vad man betalar för många gånger.
 
Förut så var jag inte så noga med schabrak , passformen alltså. Hittade jag ett snyggt schabrak så köpte jag det men har på senare år ledsnat på schabrak som veckar sig , tappar formen och färgen efter nån tvätt så nu förtiden så satsar jag mer på kvalitetsschabrak , alltså märkesschabrak . Inte för själva märket men faktiskt för kvaliten.
 
 
Men viktigt med märkesutrustning det tycker jag väl inte att det är , det är inget som ger status i mina ögon i alla fall däremot så är det oerhört viktigt med välpassad utrustning oavsett om det är benskydd, schabrak,sadel och träns. Det måste passa hästen .
 
Hur sen ni på det? Tycker ni att det är viktigt att visa upp märkesutrusning eller köper ni det som mig pga kvalite?
 
Kanske ska tillägga att bara för att det står Kingsland eller Animo på grejerna bara som exempel nu så innebär ju inte det att det är bättre kvalitet än ett par ridbyxor från CRW. Jag personlogen tycker att crw har bättre hållbarhet än ett par dyra ridbyxor från Animo.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela