fiajungdalen.blogg.se

Att hänga löst

Publicerad 2015-11-10 21:35:01 i Allmänt,

Halloj!

Trött å seg har jag varit hela dagen men på eftermiddagen så skickade T ut mig till stallet så att jag skulle hinna rida medans det var ljust. 

Det var så skönt och uppfriskande att pyssla på lite med Lima och sen hoppa upp barbacka och skritta iväg. Uppfriskande var det ja, Lima var som en bomb, en väldigt explosiv bomb och jag satt väldigt osäkert där uppe. 

Jag höll på att få tugga grus både en och 25 gånger. Hon är ju väldigt väldigt snabb i sina ben och i sin kropp , för att inte tala om rörlig. Hon kan skruva på sig och kan med all säkerhet slå en knut på sig själv om hon skulle vilja. Utan mitt fegsnöre runt halsen skulle jag varit rökt för längesen. När hon börjar hoppa å bralla då är den perfekt att hålla i sig i.

Hon var som sagt väldigt explosiv och väldigt spänd idag. Det var inte många avslappnade steg hon tog. Jag lägger ändå alltid in mycket sidvärtsrörelser i varje pass och jag ger mig inte förrän hon accepterar min skänkel. Att traggla öppnor och slutor , ökad och minskad skritt det är det absolut bästa jobbet på henne i dagsläget, där kan jag fånga upp hennes explosivitet och göra något vettigt av den utan att man blir bromsande i handen.

Oerhört viktigt när man har en het lite på häst är att man hittar andra sätt än att handrida. Ju mer man håller och plockar desto värre blir det. Dessutom så vill jag behålla framåtbjudningen i henne men jag vill omvandla den till att arbeta på rätt sätt och inte bara springa på.

Sidvärtsrörelser tycker jag är det bästa sättet då dom måste trampa under sig och kan inte bara springa iväg utan dom måste bromsa sig själv och lägga vikten på bakbenen samtidigt som dom balanserar upp sig utan att hänga i handen.

Så när jag var nöjd så fick hon skritta på ordentligt på lång tygel.
Kvällen har spenderats med svärfar och bonussvärmor medans oliver varit på scouterna. Nu tänkte jag plocka in mina flickor innan det är dags att avrunda kvällen med pH. 

Natti natt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela