fiajungdalen.blogg.se

Fortfarande gravid

Publicerad 2015-06-30 07:30:21 i Allmänt,

Inge bebis i natt heller. Pyret verkar inte ha förstått allvaret med min vräkning. Jobbig liten rackare det här. 

Godmorgon tisdag får jag väl säga då trots att jag sovit kasst . 

Tisdagen bjuder inte på så mycket mer än besök på specialistmödravården och lämna in min lilla kissdunk. Det var inte så äckligt som jag föreställt mig utan det har faktiskt gått bra. Handla och lämna lite saker till S är vad som ska göras , utöver det så ska flickorna kollas över bara. Orken räcker liksom inte längre .

Efter en bra helg så kom bakslaget igår och jag sov i princip hela dagen, sov och kräktes. Har haft lite huvudvärk och en konstig värk i högerarmen samt fått en sinnessjuk klåda på fötterna. Det är ju så man blir tokig. Men snart är det här över ...... Hallelulia säger jag bara.

Grattis N och J som fick bebis igår, jag är mäkta avundsjuk. ;) 

Ska försöka få i mig lite frukost och sen kom jag på att jag måste kratta gräsmattan lite från allt hundhår. Jag borstade ju grabbarna igår och det blev en hel del. Helt sjukt att dom har så mycket päls. Värst är ju Traj.

Babbel å svammel om ingenting , ja ja hoppas ni får en fin tisdag iaf.Nytt påhitt

Publicerad 2015-06-29 15:16:13 i Allmänt, Gravid,

Jahapp , ny kontroll hos barnmorskan resulterade i att jag fick med mig en dunk som det ska samlas kiss i under 12 timmar, från 18 på kvällen till 06 imorgon bitti.

Varför ska jag då göra det? Jo för det var en del protein som läker från mina njurar nu samt ännu svullnare fötter och ben. Jag som inte trodde dom kunde svälla mer nu. Blodtrycket är dock fortfarande okej men istället för att sätta igång mig så ska jag nu alltså fylla en dunk med kiss innan dom beslutar nåt. Fyra rör med blod är oxå tagna för att göra nya koller . 

Om jag får mer huvudvärk eller diffusa magsmärtor så skulle jag åka in till förlossningen , annars är det imorgon bitti som jag ska in å lämna min lilla kissdunk.

Asäckligt om ni frågar mig, förstå vad det ska lukta efter några vändor på toa. Jag kommer ju spy tarmarna ur mig.

Så då är det bara att invänta morgondagen och se vad det visar. På ett sätt så hoppas jag att det ska visa mer läckage för då sätter dom igång mig. 


Ny vecka

Publicerad 2015-06-29 09:59:27 i Allmänt,

Godmorgon!

Ny vecka och måndag morgon. Vi har även gått in i sista graviditetsveckan så pyret kan väldigt gärna få komma nu.

Gårdagen spenderades på kungsnäs för att titta på alla duktiga ekipage. I går bjöds det på riktigt bra ridning och den avslutande klassen var en rysare. Solen gassade hela dagen och vi var nog väldigt många som kom därifrån med svidande axlar och bröst. Jag lägger mig till den skaran fast för mig är det framförallt högerarmen som svider värst. Dagen spenderades med härliga vänner och några nya bekantskaper där vi pratade mycket om ambition, sunt förnuft och mål. Intressant som tusan. 

Traj och Elton har ju varit med alla dagarna , för traj är det ju piece of cake men för Elton så är det väldigt bra träning för skallen. Han har varit helt slut när vi kommit hem på kvällarna och bara velat sova. Igår så hände en liten incident som jag hoppas inte har förstört honom för all framtid . Han och traj ligger å sover i skuggan under bordet där vi sitter när plötsligt däcket på ena funktionärsbilen exploderar bredvid oss. Elton blev så fruktansvärt rädd. Han greps verkligen av panik och det tog lång tid att få honom att dels sluta skaka men oxå att kunna lägga sig ner igen.

Trots att jag gick iväg på en liten promenad så hjälpte det bara en kort stund. Så fort vi började närma oss bordet så greps han av panik igen och var jättestressad. Så småningom lugnade han ner sig och kunde lägga sig intill trygga Traj igen men det var ingen rolig upplevelse och jag hoppas verkligen inte att jag fått en skotträdd hund. Jag vet vad vi ska träna på framöver iaf.

Väl hemma så blev det lite middag och sen ner till flickorna. Lima hade dragit av sig flughuvan och dessutom var ena sladden till batteriet bortkopplat. Jag blir tokig. Det är ju inte hästarna som gör det för det är helt omöjligt för dom att ta bort en klämma från eltråden utan det är en människa som gjort det. Jag skulle tro att det är nån som fått sig en rejäl stöt när dom ska klappa hästarna och nu lärt sig hur man kopplar bort strömmen. Faaan att folk inte bara kan låta bli. Jag skulle aldrig ens komma på tanken att gå till främmande hästar å mata eller klappa dom utan att fråga ägaren om lov först. Å aldrig i livet att jag skulle komma på tanken att avlägsna strömmen. 

Det roliga var ju att iris grimma är tillbaka , den hängde uppsatt i spänner på en vajer, där var den inte igår och Iris själv skulle inte kunna sätta fast grimman där. Hela situationen känns jäkligt olustig. Inte för att jag tror att nån vill mina hästar illa eller vill förstöra på något vis utan jag tror det i så fall handlar om nån/några som vill klappa och pyssla lite med dom när dom går där nere. Det är dock inte okej för mig , inte alls . Mina hästar är mina hästar och dom har ingen annan rätt att hålla på med så länge dom inte fått godkännande av mig. 

Jag förstår inte hur folk tänker. Skulle mina hästar bli sjuka pga okunnigt folk som matar dom med saker dom inte får eller bör äta så drabbar det ju djuren hårt och skulle jag veta vem det var så kan jag lova att dom skulle få betala veterinärräkningen . Eller barn som kastar sten och pinnar på dom för det är roligt att se hästarna springa ..... Dom ungarna har ännu inte mött mig som skulle göra betydligt otrevligare saker än kasta sten, kan dom gå självmant därifrån så ska dom skatta sig lycklig. Nääe jag blir bara så förbannad på och less på att folk inte bara kan låta andras djur och saker vara ifred. En sak om man frågar om man får klappa/mata men jag blir tokig på folk som bara gör det och tar för givet att dom är snäll mot hästarna.

Jag ser bara nackdelar med det och jag hade önskat att mina hästar var folkilskna istället för översociala. Dels så får dom i sig onödigt socker som Iris definitivt inte ska ha, dels lär dom sig att eltråden inte är farlig och rymningsrisken ökar , dom lör sig att få godis för hand utan att ha "förtjänat" det och kan börja nafsa och bitas, skaderisken ökar då det uppstår avundssjuka när dom matas bredvid varandra. En spark kan lätt ta väldigt fel och vips så står man med en trasig häst. Nä jag önskar folk kunde tänka längre ibland än att det är så gulligt och roligt att få mata eller klappa andras hästar utan att fråga först. 

Nu blir jag hemma i stort sett hela dagarna så då kan man hålla bättre koll på vad som försiggår och vilka som är vid hagen. 

Hästarna fick i alla fall på sig myggmedel , dock under protest, samt tjärsalva runt bakben, under mage,bringa och tissarna. Det var sjukt mycket mygg igår så det kändes välbehövligt. Limas flugtäcke står ju emot mycket men vissa ställen är ju oskyddade men hon har ändå klarat sig fortsatt bra, precis som iris.

Idag blir det en träff med barnmorskan igen så får vi se vad hon har att säga. Jag känner mig rätt likgiltig nu bara och vill att det ska vara över. 

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela