fiajungdalen.blogg.se

Igentagen sömn

Publicerad 2015-07-31 23:45:59 i Allmänt,

Fredagen lider mot sitt slut och imorgon har jag en rolig lördag att se fram emot . Fredagen vart ju inte riktigt som jag hade tänkt mig, hade sett fram emot att få lite avlastning av Thomas så att jag skulle få pyssla på lite med hästarna utan att ha Wille med mig. Så vart det ju inte alls då Thompan behövde sova. 

Jag ska inte gnälla på honom även fast jag vart besviken , han jobbar jättemånga timmar och sliter för att få ihop allt . Det är mer än ett heltidsjobb att rodda runt sin egna firma så jag förstår att han är trött och sliten, det är bara det där att bära runt på en bebis dygnet runt tar sjukt mycket på en annan. Allra helst på mig som behöver lite utrymme emellanåt . 

Idag har trots allt varit en ganska bra dag. Vi har varit ute på promenad och jag har sovit 2 timmar på eftermiddan med Wille. Älsklingen köpte hem thaimat som jag hann äta innan William vaknade. Jag har tagit en lång dusch medans Wille nöjt satt i gungan och nu på kvällen lämnade jag lilleman till Thomas och rymde ut till hästarna.

Iris kom glatt fram men Lima är sjukt misstänksam. Hon vet att jag oftast ska smörja med salva eller spruta flugmedel på henne så hon har börjat gå undan från mig. Sjukt tråkigt och enerverande då hon i normala fall är väldigt social och kelsjuk . När hon har kontrollerat att jag inte har nåt otäckt i handen så låter hon mig komma nära. Så för tillfället ignorerar jag henne och myser lite extra med iris istället då kommer hon nämligen och vill vara med.

Efter att ha kliat och visiterat dom så flyttade jag efter hagen en bit. Hela hagen skulle behöva flyttas till där vi började för två månader sen. Gräset har vuxit upp bra nog så dom har mat ganska länge till. Kanske vi hinner göra det imorgon . 

Imorrn ja, då är det en rolig dag . Först tänkte jag åka å kika på lite hästtävlingar på färsta och sen på em så är det party för en fin vän som fyller 30. Frågan är ju bara vad sjutton jag ska ta på mig. Det måste ju vara amningsvänligt liksom. Vill inte gärna flasha hela boobsen inför allt folk. Det ska iaf bli jätteroligt att träffa lite folk och få klä upp sig lite . Kommer bli många nya intryck för Wille imorgon misstänker jag.

Han sover sött i sin vagn för tillfället så jag borde verkligen passa på att somna nu innan det är dags för amning. Har jag tur sover han fram till 03 iaf. 

Natti natt 


Avlastning....

Publicerad 2015-07-31 17:23:18 i Allmänt,

....eller inte .

När man lyckligt tror att sambon ska komma hem å avlasta en lite .... Döm om min förvåning när han kommer hem 3 timmar senare än vad han sagt och går å lägger sig å sover . 

Inte lätt att jobba för två inte. Tur att Elton gav honom en liten tvätt först bara.
Så jag å Wille la oss oxå å sov. Tur han har en av sina bättre dagar idag.

Lydnad och lösgjordhet i Trav

Publicerad 2015-07-31 12:53:00 i ridövningar,

Jag har ju varit inne mycket på galopp nu senaste tiden och jag tänkte fortsätta på det temat här framöver om bra övningar för att stärka galoppen , men jag tänkte även börja lägga in bra övningar för att stärka hästens övriga gångarter . Idag tänkte jag inte ge er en galoppövning utan idag tänkte jag dela med mig av en bra övning i trav för att träna lydnad och för att lösgöra sin häst.
 
Sen tidigare ritningar vet ni att jag är kass på att måla men jag hoppas ni ska förstå dom ändå.
 
I den här övningen är det alltså i traven vi ska lösgöra hästen och få den lydig. Här använder jag mig av bommar , 8 stycken fördelat på ena långsidan i set om 4 och 4 med 15 meter emellan . För storhäst så ligger travbomsavståndet på 1.10-1.30 meter ungefär.
 
Trava på spåret i medeltempo, rid lätt och känn att hästen bjuder fram till bettet . Trava över dom första fyra bommarna och gör sen halt, stå kvar i några sekunder och trava därefter över dom sista fyra bommarna. Därefter rider du öppna på den andra långsidan.
 
Tänk på att tvära lite. Gör inte för mycket tvärning, det är ett vanligt fel, och gör det bara svårare för hästen. Tänk också på att bara ha en svag böjning i halsen. Det är lika vanligt att ryttaren förböjer halsen.
Se till att hästen flyttar sig undan din skänke. Du ska kunna sitta med normal handställning och endast krama i tygeln för att ställa och förhålla. Hästen ska lätt och villigt dansa åt sidan.
 
Jobba med den här övningen i båda varven tills att halterna fungerar lika lätt åt båda hållen , precis som öppnan. Det ska inte bli någon dragkamp emellan bommarna utan hästen ska göra halt med så små hjälper från din sida som möjligt. Lätt förhållning i tygeln och djupare sits.
 
 
Lycka Till
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela