fiajungdalen.blogg.se

Snyggve

Publicerad 2015-01-31 23:12:32 i Allmänt,

Snön fortsätter att falla över Sundsvall och Alnö och i hela norra Sverige. Jäääävlar vad jag är avundsjuk på alla som är iväg å kör skoter nu. Det är helt sinnessjukt vad snö det är uppöver.

Min lördag har varit väldigt lugn, jag har inte mått så bra men har försökt fått undan lite tvätt och försökt mysa med oliver så gott jag kan. Imorgon ska jag försöka ha en mer aktiv dag. 

Kollade gladiatorerna och njöt av mitt ögongodis , Prime . Jösses vad den karln är snygg 😻

Tjejerna var blöta men inte ett dugg sugna på att komma in. Jag fick stå där å ropa en stund innan dom i sakta mak kom gående. Lima hade ju visserligen täcke och var bara blöt på halsen och huvudet men iris var dyngsur. 

Drog av det värsta på henne , kollade ben och la på pyjamasen. SötungenLima blev även hon borstad och fick benen kollade. Fina kalla torra ben och såret läker fint.

Tänkte avrunda min kväll med lite fruktsallad och njuta av att känna bebisen sprattla omkring i magen. 


Puss på er

Myskissen

Publicerad 2015-01-31 15:22:59 i Allmänt,

Vilket väder det vart, snön faller vackert och gör allt vitt vitt vitt vitt vitt. Jag ville ju ha snö så jag är glad. Vill få ordning på Olivers skoter så vi kan köra lite här hemma på åkern .

Var iväg å träffade min efterlängtade lilla Linda en sväng. Med betoning på liten , hjälp jag känner mig som en jätte bredvid henne :)

Träffade A och J en snabbis oxå :) imorrn blir det mer av det för då är det äntligen dags för moniaträning . Även fast jag inte kan vara med själv så är det nyttigt att titta och lyssna.

Ska väl göra ett försök till att plocka bort julen här hemma men orken finns inte riktigt där. Mår lite tjuvens och har ont i knät. Har haft väldigt ont i mitt knä sista veckan. Kör väldigt lätt träning med det för att få upp rörligheten och jag misstänker att det är det som stressar knät lite. Ont hör det iaf och värker av och till. 

Ska väl ta å spela lite kort med lilleman och sen se vad man orkar med. 


Blödig.se

Publicerad 2015-01-31 09:06:26 i Allmänt,

Godmorgon!

Härligt med lördag och sovmorgon för många av er kan jag tänka mig. Sovmorgon för mig det är till 7.30, sen vill hästarna ut. Jag vaknade dock 7 och traskade ut för att släppa ut dom i snön som kommit under natten.

Lima var jätteirriterad på morgonen, stod å ruskade på huvudet , la öronen bakåt och var jättesur. Inte likt henne alls.

Kliade henne i öronen och tog ut henne på gången för att borsta bort det värsta pissfläckarna. Bytte täcke och kände igenom benen. Hittade inget konstigt på henne och hon lugnade sig. Vette tusan vad som var fel. Det var fint i boxen så hon verkar inte ha varit orolig och Hö och vatten fanns det oxå kvar så hon var väl bara lite morgonsur då. 

Iris hon är aldrig sur , hon är lika glad oavsett tidpunkt och står alltid å hälsar med spetsade öron och gnäggar.

Ute är dom med frukosthö . Jag är så glad att iris håller sig i hagen igen, kändes lite hopplöst där ett tag och jag går ut på bron flera gånger per dag bara för att se så hon är där :)

Hundarna är rastade och även katten. Han får ju inte gå ut nu när han har tratt och såret men eftersom han är en utekatt i vanliga fall så har vi ingen kattlåda åt honom. Blir ju lite problem eftersom han fortfarande behöver göra sina behov. Nu är ju Gizmo lite som en hund så man kan faktiskt gå på promenad med honom utan koppel. När han går till dörren som en hund, ja då går vi ut å går så han får göra sina behov sen vill han in igen. Tacksam kisse .

Sen är ju jag världens blödigaste när det kommer till mina djur. Jag mår så jäkla dåligt när dom inte är helt friska. Gizmo har ju bara ett sår men eftersom han har tratt så är det sjukt synd om honom så i morse handmatade jag honom med älgkött och en till laddning ligger på tining . Mammas lilla kisse , huuuu så synd det är om honom, då måste man ju få lite extra gotta. Han är ju dessutom lite tunn så jag gör allt nu för att få upp honom i vikt. Pratade ju med veterinären om det igår oxå och dom förklarade det med att han är ju gammal och tillgodoser sig ju inte maten fullt ut dessutom aktiv utekatt som lätt kan rasa i vikt när man avmaskar dom . Men så länge han äter och dricker och är pigg så var det ingen fara. 

Fick tips på bra foder men det fanns inte inne igår när jag skulle köpa det så det är beställt till veckan. 

Ha en fin lördag så hörs vi lite senare 

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela