fiajungdalen.blogg.se

Shoppa bebissaker

Publicerad 2015-04-30 12:51:36 i Allmänt, Gravid,

Något som jag tänkt på ända sen jag väntade oliver är allt det hysteriska shoppandet som många blivande mödrar fastnar i. 

Vi är ju alla olika och det ska man ju såklart respektera men jag kan ändå ha svårt att förstå en del. Det är ju så mycket som faktiskt kan gå fel, missfall tex är ju ändå ganska vanligt. Jag vet många som shoppade kläder i mängder nästan direkt efter att dom plussat. Beställde barnvagn, inhandlade allt och lite till som man kan tänkas behöva långt långt innan bebis skulle födas.

Nu kanske jag är lite skadad av att vara rätt otursförföljd med mycket här i livet och kanske det är därför jag tänker som jag gör med att just nånting kan gå fel. Att det slutar med att bebis dör och då står man där med alla dessa grejer som jag gissar att man inte vill Veta av i ett sånt läge. Får rysningar bara av tanken på det.

När jag väntade oliver så köpte jag kanske 3-4 plagg nån vecka innan han var beräknad. Samma lika med spjälsängen och barnvagnen, dom köptes nån vecka innan om ens det. Babyskyddet köptes efter att han var född om jag inte minns fel. Sen fick vi otroligt mycket kläder och grejer av vänner och familj så det var liksom meningslöst att köpa en massa som han ändå växte ur på kort tid. 

Samma är det nu oxå, vi har inte inhandlat en enda pryl. Vi har ett skötbord som vi fick av våra vänner, det står på garaget än så länge ;) allt efter oliver är i princip sålt då jag inte hade tänkt skaffa nå fler barn. Det finns några klädesplagg som jag sparade efter honom av emotionella skäl. Allt annat är borta liksom. Vi har ingen vagn, ingen säng och ingen barnstol. Inga kläder och vi har inte ens börjat inreda inför bebis ankomst. Klart vi har tänkt ut hur vi ska ha det men jag tror att både jag och Thomas är likadan när det kommer till att tänka "tänk om....." 

Jag har en bekant som är i v. 10 nu som har beställt precis allt som går att beställa tror jag. Hon handlar kläder i stort sett varje dag och har inrett en hel barnkammare. Jag säger inte att det är fel, jag respekterar helt klart alla som gör så men jag har trots det så himla svårt att förstå hur man liksom vågar. 

Kanske är det som sagt jag som har konstig syn på livet, men jag har fått se mina vänners drömmar krasha gång på gång där barnet dött innan det ens igentligen är ett barn. Jag har fått vara den som packat ihop bebiskläder och leksaker i kartonger och ställt dom i förråd dit dom slapp se . Jag har lyssnat i timmar på mina vänners sorg efter deras förlorade små liv i magen. Jag har oxå fått plocka ihop spillrorna efter en vän som förlorade sitt barn två veckor efter att det kom till världen. 

Så mycket kan gå fel och jag har det hela tiden i baktanke. Därför vågar inte jag shoppa en massa kläder eller ställa iordning en barnkammare, inte än iaf. Samtidigt så förstår jag dom som givetvis kommit långt i graviditeten att man vill börja förbereda och göra klart , men det är en annan sak om man jämför med att börja redan väldigt tidigt i graviditeten.

Jag är väl lite av den typen av människa som tänker att det löser sig liksom ändå. Praktiska ting går att inhandla även när bebis är född om det skulle vara så. Sen självklart vill man ha en specifik barnvagn som det är beställningstid på så må man vara ute i tid. Jag kan lika gärna köpa en begagnad vagn så länge den fyller mina krav. Barnvagnar till salu finns det en uppsjö av , vagnar som knappt är använd till bara en bråkdel av nypriset. Det enda jag inte skulle köpa begagnat är bilbarnstol , där tummar jag inte på barnets säkerhet. Såvida det inte är av en vän eller familj då vill säga.

När det kommer till kläder så tar det inte så lång tid att åka till Birsta å köpa det allra nödvändigaste om det skulle vara så. Som sagt man brukar kunna få en hel uppsjö av kläder, blöjor och annat bra å ha av nära å kära ändå. 

Alla är vi som sagt olika, vissa har ju längtat i evigheter efter ett litet barn och drömt om att få inreda, shoppa Söta kläder och barnsaker och sen har vi dom som är som mig ;) 

Men vi har ju trots allt varit duktiga ändå tycker jag och börjat kolla efter barnvagnar och liknande ;) i tanken så har jag ju börjat planera hur och vad jag vill ha för säng osv . 

Ni läsare som har barn eller går i väntans tider, hur är ni? Hur tänkte eller tänker ni om att börja boa tidigt och köpa saker?

Jag tar gärna del av era åsikter och tankar, kanske det kan få mig att se i andra perspektiv .Soooool

Publicerad 2015-04-30 07:52:06 i Allmänt,

Godmorgon godmorgon !

Vilket härligt väder vi får vakna upp till idag, sol :) men i natt har det varit riktigt kallt, frost på bilar och frost i backen. Tur dörrarna hålls stängda till stallet.

Jag vaknade före klockan och kunde inte somna om, pyret verkar oxå vilja vara vaken en hel del nattetid vilket inte bådar gott för framtiden. 

Släppte ut tjejerna i solskenet med sitt frukosthö och skjutsade oliver till skolan. Nu är det bara min mage som har börjat krångla men som jag hoppas ger med sig under dagen.  Nu inväntar jag bara ett läkarsamtal och sen ska jag försöka sova bort dom värsta kräktimmarna. 

Hoppas ni får en fin dagTime flies

Publicerad 2015-04-29 23:13:21 i Allmänt,

Så var ännu en dag till ända och vi går med snabba steg mot helg. Dessutom sista april och valborgsmässoafton . Ska ni göra något speciellt ?

Mina sista aprilfiranden har ju i stort sett alltid spenderats i fjälls, närmare bestämt Ramundberget och afterskii 1000. Där har det verkligen firats in våren och tackat av vintern för en härlig säsong. Men åldern börjar ta ut sin rätt och framförallt andra prioriteringar och en graviditet på det gör att det här årets firande går i en helt klart lugnare regi. Det gör mig inget , jag har så otroligt många roliga minnen från alla andra år och jag är glad att jag verkligen levt livet.

Vi har faktiskt inga som helst planer det här Valborg , oliver åker till sin pappa så mycket vet jag. Thomas kommer hem imorgon men som sagt no plans at all. 

Tjejerna är borstade och nattade, Lima får sova utan pyjamas i natt , likaså Iris. Utöver det har det liksom inte varit så mycket idag. Jag längtar tills jag kan börja uppdatera om ridpass, använda alla fina schabrak och visa bilder och filmer. Det blir lite mer liv i bloggen då och förmodligen mer intressant att läsa om oxå, mer inspiration. Just nu handlar ju det mesta om att dagarna går, magen växer och att jag fortfarande spyr som en gris trots att vi snart är i v. 32 . 

Jag längtar efter att få sätta upp mål för min egna träning, Limas träning, iris och oliver , hundarnas träning och utställningar och så givetvis våran nya familjemedlem som jag gissar kommer få en hel del utrymme här. 

Det är inte så jättemånga veckor kvar nu och har jag klarat mig hit så ska jag bog klara slutspurten oxå. Jag har ju min plan att ta det lugnt i 5 veckor till sen kan pyret få komma till världen. 

Nu blir det sängen och sova. Klockan ringer som vanligt 6.30 och natten brukar inte bjuda på så många timmars sömn nu förtiden så det gäller att ta vara på dom få som blir.

God natt 

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela