fiajungdalen.blogg.se

Morgonstund

Publicerad 2014-11-29 09:22:43 i Allmänt,

Godmorgon! Jag som skulle krypa i säng igår ...jo tjena ....fastnade på Svt plays sida och kollade på sändningen från gårdagens Horse show. Höll på att skratta mig harmynt när jag kollade på kändishoppningen , Johan Lundhs häst som inte ville hoppa med sin orutinerade ryttare Sanna och Johan som galet sprang och viftade bakom den .
 
Jag tränade för Johan för många år sen när jag hade min ponny Anton . Han behövde aldrig jaga mig och Anton men vid några tillfällen då jag lånade ridskoleponny när inte Anton gick att lasta så kan jag lova er att han har jagat oss. King som jag lånade sprang inte gärna i onödan om man säger så ;) Det var på en Johanträning som jag och Anton slog rekord med att hoppa högre höjd på hindret än vad det var i mankhöjd på ponnyn , det ni :) Anton var 143 cm och hindret 1.45 och jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv men över kom vi och överlevde gjorde vi. Det var tider det .
 
Åter till sändningen , jag tycker det är så otroligt nyttigt att kolla på proffsen hur dom rider. Man kan lära sig mycket bara av att kolla in deras teknik. Bröderna Whitaker är ju rena drömmen att kolla på, framförallt min stora idol John. Mjukheten och den känslan han besitter det är få förunnat. Härlig helg med massa häst på tvn , tur att Thompan är iväg å jobbar . När man dessutom mår skit som jag gör och ändå inte orkar kliva upp så är det perfekt.
 
Har ni några planer för idag ? Hur många av er är i Stockholm och kollar live?
 
Milton och John

Fredag kväll lider mot sitt slut

Publicerad 2014-11-29 00:41:16 i Allmänt,

Hej vännerna mina! Hoppas ni har det bra och har haft en bra och skön fredag. Jag mår fortfarande kasst och förklaringen till det ska ni få så småningom .
 
Fortsätt skicka in frågor så ska jag besvara dom allihopa, avslutar frågestunden på söndag.
 
Idag så har jag klarat mig undan det värsta måendet med att sova , det är liksom lite min grej just nu. Medicinen innehåller sömnmedel så det kanske inte är så konstigt , jäkligt trist bara att dagarna går och jag fyller dom med tomhet bara. Jag försöker bara överleva en dag i taget som det är just nu och hoppas och ber om att det ska ta slut snart på det här måendet.
 
Dom två fyrbenta tjejerna här utanför dörren fyller mig med en hel del glädje trots allt . Lima är ganska bra på tårna , dels av kylan och dels av vilan. Finns mycket överskottsenergi i den där kroppen kan ni tro. Jag saknar att sitta på hennes rygg och jag saknar det där härliga samspelet när allt bara fungerar och framförallt så saknar jag att hoppa.
 
Foto: Jennifer Karlsson
 
Iris har satt världens jäkla fluffpäls , hon är så fluffig å go så man kan inte göra annat än å borra in hela sniktet i hennes goa päls å bara myyyysa. Älskade lilla ponnyplutt. Jag är så glad att vi får ha henne. På kvällarna tar jag mig ork till att sitta en stund på pallen i boxen hos både Lima och Iris och bara myser med dom. Lima är kelsjuk men tröttnar ganska fort medans Iris kan stå hur länge som helst tätt intill en medans man kliar henne. Slutar man så puffar hon på en och ställer sig i princip i knät på en för att man ska fortsätta.
 
Min kära sambo han hjälper fortfarande till med dom två värsta sakerna, bära vatten och hö. Det är det jag inte riktigt klarar av än men utöver det så förflyttar jag mig ganska bra nu. Knät känns som det minsta problemet i dagsläget kontigt nog.
 
 
 
Hade turen att få besök av två fina människor på eftermiddagen , tur dom inte räds varken stökigt hus eller illamående Fia och busig valp. Fick en fin liten present oxå i form av ett trähjärta med text på . Har fått en jättefin kruka med dekorationsstenar och blomma av dom sen tidigare med ett sådant trähjärta som dekoration så det vart fint med ett till . Tusen Tack <3
 
Kvällen har spenderats framför Idol och i stallet tillsammans med min andra hälft. Älskade Thomas vad jag är glad för att ha honom.Oliver är hos sin pappa den här helgen så det var bara vi och alla djuren hemma. Lyckades få i mig lite glass men den kom upp en stund senare så det kändes ju ganska bortkastat. Ska försöka lyckas somna och förhoppningsvis slippa kliva upp mitt i natten för att kräkas , är dödligt jävla less på det här nu ska ni veta.
 
Dessutom helt galet avundssjuk på alla som spenderar helgen nere i Stockholm och horseshowen. Jag vill oxå ju :( Tänker satsa stenhårt på nästa år istället.
 
Nä hörrni , sova var det
 
God natt
 
 

Frågestund!!

Publicerad 2014-11-27 23:45:09 i Allmänt,

Hej på er ! Vi kör väl en frågestund under tiden tycker jag medans jag väntar på att få må lite bättre och hitta lite inspiration igen .
 
Hamnade på sjukhuset efter många om och men igår men har nu fått bra medicin mot mina kräkningar , dom hjälper inte fullt ut men det är bättre än innan i alla fall så kanske med lite tur, så kommer jag att börja må bättre snart.
 
Så kom igen nu , ÖS på med frågor , allt mellan himmel och jord så ska jag försöka svara så gott jag bara kan .
 
Foto: Jennifer Karlsson

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela