fiajungdalen.blogg.se

Finito

Publicerad 2014-03-31 21:57:50 i Allmänt,

Gud vilken underbar kväll vi haft. Födelsedagsbarnet blev väldigt nöjd med sina presenter och väldigt nöjd med den lilla överraskningsmiddagen som jag styrt ihop på invito tillsammans med några av hans närmaste vänner och hans pappa med respektive.

Supergod mat,trerätters så ja idag fuskade jag lite. Det slank ner tre små brödbitar, några små krutonger och en sötpotatis. Vart även en sorbetkula som hamnade i magen. Men utöver det så har jag skött mig.

Nu blir det sängen,är sjukt trött och älsklingen ligger redan i knät på mig å sover. Godnatt kära ni

Imorgon ska jag ta med er på en rolig grej.Schema v.14

Publicerad 2014-03-31 17:25:00 i Veckoplanering,

 
 
Måndag: Lättare dressyrarbete i alla gångarter
 
Tisdag: Ut i skog och mark alla gångarter
 
Onsdag: Dressyr
 
Torsdag: Galopp samt klättra
 
Fredag: Jogga
 
Lördag: Vila
 
Söndag: Markarbete
 
 
 
 

Dagens lilla Lima

Publicerad 2014-03-31 16:20:00 i Allmänt,

Idag vart det ett pass ner till stranden med sällskap av J på sin lika egna märr som min. Grattis två jäkla tjurston på en och samma ridtur , intressant kände jag. Men det gick bra om ni frågar mig.
 
Lima som vilat i tre dagar var på tårna redan på gången och jag kände att oooohhooohh undrar hur det går att hoppa upp på den här, men jag låtsades inte om henne utan gjorde som jag brukar och det fungerade bra. Liite tvångade hon idag men inga stora grejer utan hon studsade lite med bakdelen och försökte få vända hemåt men med lite trav så släppte det och vi kunde skritta mot J
 
. Limis var fantastiskt tittig idag, precis allt var livsfarligt och allt förvandlades till gigantiska jättefarliga Limaätande monster, till och med golfbollarna som hon såg på håll var LIVSFARLIGA, för att inte tala om gubben med rullator 500 meter bort. Kan inte annat än skratta åt na när hon är så där. Min lilla ärta.
 
Väl nere på stranden så tog jag henne på den platta delen som är torr, där kan man jobba på volt vilket hon fick göra oxå. Väldigt spänd och inte så där överdrivet samarbetsvillig men jag visade henne vänligt men bestämt hur jag ville att det skulle gå till och i vilket tempo jag ville ha det. Vänstergaloppen är superfin medans högergaloppen är mindre fin. Hon hade ett väldigt ståhej med den idag och visade på många sätt och vis att det var skitjobbigt att måsta sätta under sig i det varvet. Så småningom släppte det och hon kunde ha en helt okej högergalopp oxå.
 
Gav mig där och lät henne plaska ute i vattnet istället, tänkte att vi ta en mjukstart på veckan och tar det lite lugnt idag. J:s häst kom farande några gånger så man gjorde klokast i att liksom skritta tills den fått ordning på sina ben och på vilken planet den skulle vara på. Intressant var ordet. Väldigt lik Lima , kan det bero på att det är ett sto med mycket egen tankeverksamhet?
 
Mysig ridtur som avslutades med regn så Lima fick trava på på hemvägen och fick till en makalöst fin ökad trav, säger bara WOW.
 
 
Så nu är pållen ute i hagen med mat och regntäcke , jag har hunnit uträttat alla ärenden och lite till, slagit in presenter och samordnat inför kvällen. Duschat och bytt om och inväntar nu självaste födelsedagsbarnet himself

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela