fiajungdalen.blogg.se

Domen

Publicerad 2014-01-31 18:17:44 i Allmänt,

Jahappja, då var det gjort,  läkarbesöket. Fick vänta i 40 minuter innan jag fick komma in. Helt proppfullt med folk som var på ortopeden. Min ortopedläkare var supertrevlig men han gjorde ändå så att jag ville sparka honom på hans ädlare delar. Fick ju plocka av mitt plastben och lägga mig fint på en brits medans han förklarade min skada.
 
Vi börjar med det positiva. Jag hade inga frakturer i skelettet vilket han var väldigt imponerad över. Jag behöver alltså inte ha benet fastlåst i rakt läge längre, starka ben med mycket muskler.
 
Det negativa då: det inre ledbandet samt korsbanden är helt avslitna, omfattande blödning i hela knät som orsakar svullnad och tryck på nerverna vilket resulterar i stickningar och domningar.
 
Vad gör man åt hela det här kalaset då? Joo jag ska äta antiinflammatoriska tabletter 4 ggr per dag i tre veckor, gå på rehabilitering intensivt i 3 månader för att sen kolla ur det artat sig och då fatta ett beslut om det kräver operation.
 
Så efter den här lilla informationen så ville han ju då klämma å vrida lite på mitt ben. När det blixtrar för ögonen, man ser sankte Pär banka på pärleporten å man mår illa för det gör så ont, då är man inte så jäkla kaxig längre. Tårarna sprutade på mig utan att jag grinade å svetten började bryta ut i pannan.  Kroppen sätt att säga " nu gör det ont" .
 
Tydligen så är det det här jag ska stå ut med ett bra tag framöver. Nu börjar den långa vägen tillbaka. Han var som sagt imponerad över mitt hårda skelett då det i stort sett alltid förekommer frakturer vid såna här svåraskador, men inte på mig. Det har jag ju bevisat förr ,  när inte ens en hästspark i ansiktet av en 600 kilos järnskodd pålle kan knäcka nåt så har man starkt skelett. Jag får tacka min mamma som gött mig med bra kost. 
 
Jag kan tacka ridningen för mina starka benmuskler då benet var väldigt stabilt mot för vad det borde ha varit. Å jag som trodde att mina tjocka ben endast bestod av fett ;)
 
Doktorn trodde ändå på ett väldigt bra slutresultat men att jag kommer få kämpa hårt och det kommer göra fruktansvärt ont. 
 
Med dom orden lämnade han mig till en supertrevlig sjukgymnast. Han ville oxå se min rörlighet men inte i samma utsträckning som läkaren. Han låste även upp min ortos å berättade att den där kommer att vara din bästa vän i tre månader nu. Skitkul.
 
Han berättade även han för mig att det här är en otroligt smärtsam skada som är jobbig att ta sig igenom. Kasta Inte dina smärtstillande, Du kommer att behöva dom. Mmm kändes fantastiskt upplyftande, varför kunde jag inte bara ha brutit benet för?
 
När han hört hur det gått till å att jag körde hem för egen maskin så klappade han mig på axeln å sa att jag nog skulle klara det här bättre än nån annan. " Ni hästtjejer är ju lite lätt störda i huvudet" förstår inte vad han menar? Men det kändes ändå bra att han trodde att det här skulle gå vägen, att jag snart är ute på tävlingsbanan igen. Envishet och en jävla vilja kommer man långt på sägs det ju.
 
Så jaaa vad säger man? Räcker det inte nu?
 
Körde sen upp till Ånge å hämtade hem min fina son. Gillar min bil skarpt och det gick smidigt nu när jag får böja lite på benet.
 
Dock så förstår jag vad läkaren menade med att det kommer göra ont. Det gör fruktansvärt ont, hela tiden just nu. Det är en brinnande värk som håller på att göra mig tokig. Smärtan skulle trappas upp och det var fullt normalt när man börjar använda benet igen så det är bara att härda ut. Fy fan, det här önskar jag ingen.
 
Ännu en gång TUSEN TACK för alla ni som hör av er på ett eller annat sätt å lyckönskar mig å som bara visar att ni m tänker på mig. Det ger mig en rejäl boost att kämpa vidare. Tack snälla ni <3
 
Det är såna här grejer som visar hur många människor, fantastiska människor som faktiskt bryr sig. Ni är underbar.
 
 

Stå för det du säger eller håll käften

Publicerad 2014-01-31 11:00:00 i Min åsikt,

Som rubriken lyder så är det nåt som jag kan bli totalt vansinnig över. Folk som inte kan stå för det dom säger eller tycker för den delen.
 
Antingen så kan man stå för det man säger eller så håller man helt enkelt bara igen käften, det är inte svårare än så.
 
En del dom kan fanimig slå världsrekord i att tycka och tänka och säga saker men om dom skulle konfronteras då blir det helt annat ljud i skällan minsann. Då har dom aaaaaaldrig sagt si eller tyckt så, missförstånd eller att någon annan sagt det är deras favoritbortförklaringar.
 
Alltid är det någon annan, aldrig dom. Alltid är det någon annans fel, alltid är det någon annan som försöker få dom att se dålig ut , snackar skit eller är avundsjuk. I vissa fall är det faktiskt så, att folk faktiskt pratar skit för att dom är avundsjuka , men när det handlar om att det upprepas gång på gång, år efter år funderar man aldrig själv på att det faktiskt inte är alla andras fel ?
 
Skitsnack är aldrig skitsnack så länge det finns en grund och nån som kan stå för det som sägs. Skitsnack blir skitsnack när det är påhittade rykten som ingen kan stå för.
 
Ibland förekommer missförstånd, man kanske missuppfattar det som sägs, man missförstår en situation och man kanske förstorar eller förminskar saker ibland , det är mänskligt tro det eller ej men så länge man kan stå för det man sagt så går det alltid att reda ut, man kan alltid få en förklaring och en ursäkt eller man kan förklara sig själv och be om ursäkt.
 
Det är helt okej att man har delade åsikter, vi är olika och vi har olika syn på saker å ting. Jag tycker si och du tycker så, jag har inga som helst problem med att folk är olika så länge dom nu bara står för det. Man kan inte ena dagen hata en person , spy galla över den och önska den död för att nästa dag vara bästa kompisar och helt plötsligt glömt bort vad som sas dagen innan. Man kan inte ena dagen älska blått för att nästa dag hata blått bara för att Rolf Göran Bengtsson inte tycker om den färgen. Sen kan man ju såklart ändra åsikt , det är en femma men jag har väldigt svårt att respektera människor som byter åsikter och smak lika ofta som jag byter trosor ( vilket för övrigt är två gånger om dagen , minst, mer om det i ett annat inlägg ;) ) nä kom igen , STÅ för det ni tycker och det ni säger.
 
Vem fan tycker att en person som är så ombytlig i allt är trovärdig? Inte jag i alla fall. Om jag tycker illa om nån ....jaa då tycker jag ill aom den personen. Har inga problem att stå upp för den åsikten. Har inga problem att säga det till den personen heller. Det ska dock ganska mycket till innan jag verkligen ogillar någon. Bara för att agda älskar att rida på gumminsnodd och jag aldrig skulle ta på den på min häst , så tycker jag ju inte att Agda är en sämre person för det. Eller om Stefan älskar min värsta fiende så börjar ju inte jag hata Stefan bara för det. Do you get my point?
 
Alla får tycka om vem dom vill, tycka om vad dom vill och göra som dom vill men för guds skull STÅ FÖR DET :)
 
En del är ju verkligen känslomänniskor som kanske uttrycker sig lite klumpigt, lite så kallade dramaqueens, det gör det inte mer okej bara för att det är ens personlighet då får man jobba på det. Man kan inte säga saker ena dagen bara för att för att sen kasta ur sig ett förlåt, jag blev så arg dagen efter och sen är det bra. En sån person sätter det i system och kommer undan  med vad som helst. Jag skulle aldrig tolerera att bara för att man har olika åsikter bli kallad för jävla idiot, eller ännu värre saker, varje gång man inte delar dess åsikt och sen nästa dag så är allt bra bara för att man får en lam ursäkt. Det är inte okej.
 
Om jag kallar nån idiot , då tycker jag att den är en idiot och kommer inte att ändra åsikt några timmar senare. Jag kallade min äldsta bror för en idiot häromdagen. Ni vet han som körde skoter tre dar efter sin knäoperation. Jag tyckte att det var totalt idiotiskt och att han var en stor idiot. Jag älskar honom oerhört, men jag tycker fortfarande att han är en idiot och jag tycker inte ett dugg synd om honom om han skulle få problem med knät igen.
 
Jag tror att ni alla som läser det här förstår vad jag menar med det jag skriver och jag tror att många av er är minst lika trött på alla dessa vändakappaneftervinden människor som det verkar finnas en uppsjö av främst i ridsporten, eller ska jag säga bland oss tjejer. Jag tror att alla människor uppskattar att folk säger vad dom tycker, oavsett om det är bra eller dåligt, för då vet man att den personen är äkta och står för vad den säger.
 
Finns inge värre än folk som ena dagen är min vän och säger en massa saker för att sen till första bästa person säga elaka saker om mig. Inte okej. Antingen så säger man till mig att dig gillar jag inte, eller det där var dåligt gjort eller så håller man igen käften bara.
 
Kan du inte stå för det du berättar för mig, börja då med att säga att du inte kommer kunna stå för det här eller så berättar du det helt enkelt inte för mig.
 
 Min fina vän Linnea som nog är den ärligaste och rakaste person jag känner <3 Vi delar inte alla åsikter, vi är ganska olika till sättet, men vi kan alltid säga vad vi tycker till varandra oavsett om det är bra eller dåligt. Vi accepterar och respekterar varandras olikheter och jag vet alltid vart jag har henne. Hon är den mest insiktsfulla människa jag känner som oftast kan få mig att fundera i olika banor, allt är inte svart eller vitt. Våra personligheter kompenserar varandra.
 
Dom människor jag har valt att ha nära omkring mig är alla väldigt olika, men dom har alla en sak gemensamt och det är att dom kan stå för det dom säger och tycker. Ni vet vilka ni är och ni har dom finaste personligheterna som jag värdesätter väldigt mycket.

lite felande

Publicerad 2014-01-31 09:35:29 i Allmänt,

Eeeeh vad hände? Bilderna skulle ligga i första inlägget och inte i två egna, blogg.se:s fantastiska app för Androidtelefoner förstås. crap

Visst sa jag att jag skulle till Ånge idag? Verkar som att vädergudarna läser min blogg Oxå, åtminstonde kung Bore. Blötsnö som kräks ner från himlen, Grattis.

Har lyckats med bedriften att duscha utan att trilla och ska göra mig iordning för farbror doktorn. Håll tummarna för mig nu är ni snäll.Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela