fiajungdalen.blogg.se

Naggen !!

Publicerad 2014-12-23 14:10:04 i Allmänt,

Hej vänner! Nu far vi till naggen å till fjälls. Ex antal timmar senare än vad vi hade tänkt. Men så är det när man är ute i sista sekund.

Jag sa åt Thomas för flera veckor sen att byta däcken på finkan eftersom jag själv inte kan just nu. Men icke , jag sa åt honom igår em oxå att fixa men icke , han skulle sova en stund. Sent på kvällen började han med det , konstaterar att ena fälgen är paj å går inte att få på.

Försöker i panik få tag på däck men som sagt tidpunkten var rätt illa vald. Får tag på en kille på blocket som säljer ett par däck åt oss. Hem å packar å jag ber Thomas byta däcken då på natten när vi kom hem men han ville sova å kliva upp tidigt. 

Jo tjena , tidigt var det ja. Konstaterar att ena sidan på finkan är gängpaj. Skit tänkte jag. T åker för å fixa lite andra grejer som behövde göras å jag får i uppdrag att ta mig till Birsta med transporten som sitter i 2 bult . Grattis. Jag kom till hörnet på hagen innan ena däcket höll på att släppa. Ringer T å säger att jag lämnar skiten på vägen å går hem. T kommer efter en timme å fixar lite. Krypkör sen till Birsta med finkan som nu bara sitter i en bult, stannar fyra ggr efter vägen för att dra fast däcket.

Mardrömsfärden gick bra och jag kom fram till verkstan å våran vän som hjälpte oss. Borrade upp nya gängor och på med alla däck å bult. Tack gode Gud säger jag bara och tack snälla hinken för hjälpen.

Kunde åka hem å packa släpvagnen full med Hö och till slut transporten å hästarna. Nu så är alla djur, julklappar, mat, kläder och skotergrejer som ska med inpackade. Fullt kan man säga att det är.

Allt löser sig till slut men det var inte riktigt så här det var tänkt. Har varit grinfärdig många gånger idag.

Jag hoppas nu att allt går bra resten av resan och jag vill önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år.

Bloggen kommer vara väldigt tom nu medans jag är borta då vi inte har något internet på naggen och ingen mottagning heller.

Vill man mig nåt får ni smsa .

Puss och kram 


Snöööö:)

Publicerad 2014-12-22 13:28:45 i Allmänt,

Vad underbart det var i morse att vakna upp till snö , en jul utan snö är ingen riktig jul för mig. Dessutom så blir ju allt så mycket ljusare och finare ute med all snö på backen istället för det mörka och trista.
 
Elton är helt tokig i snön, han försöker fånga så många flingor i sekunden som han kan medans Traj stirrar på honom som om han vore helt från vettet . Lima är oxå lycklig över snön, hon har hoppat omkring å bockat å galopperat i sin hage halva morgonen  till min stora förtret.
 
- Aaaaaktaaaaa benen säger jag , jag menar underlaget är ju inte direkt pålitligt. Iris hon nöjer sig med att nicka uppmuntrande åt Lima på behörigt avstånd bara.
 
Jag mår ganska kasst idag så jag håller mig så stilla jag bara kan och vill helst sova för att slippa illamåendet. Tidigt imorgon bitti åker vi uppöver till Naggen med alla djur så jag skulle behöva samla lite energi tlll att packa allt som ska med . Men jag gör det sen .........
 
Först måste däcken på finkan bytas - suck .....tur jag har världens bästa sambo
 
 

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela