fiajungdalen.blogg.se

Knäbesiktning: check

Publicerad 2014-04-30 13:14:40 i Allmänt,

Ja men det där gick ju bra,beror kanske på hur man ser det men det är bättre än operation iaf.

Läkaren var imponerad, till å med mycket imponerad över hur bra jag hade tränat mitt ben och lyckats jobba upp smidigheten och styrkan i det. Det inre ledbandet trodde han att det hade läkt ihop i stort sett då han inte kunde känna någon större instabilitet i det.

Korsbanden både främre och bakre är ju helt av och dom kommer inte att läka ihop heller,inte den sprickan jag har i menisken heller utan det kommer att få vara så. Dom bedömer att risken är större att jag får mer problem med knät om dom går in å gör en operation.

Så vad händer nu då? Knät är ju fortfarande trasigt,instabilt och smärtsamt.

Svaret är: fortsätta träna på mitt program från sjukgymnast, cykla, belasta knät som om det var helt och bara bita ihop mot smärtan.

Han påpekade flera gånger att det här är en av dom absolut värsta och mest smärtsamma skadorna att komma tillbaka från. Men att det största felet man gör är att inte stå ut med smärtan och på det viset inte använda knät fullt ut.

Om 9 månader ska jag in på återkontroll för att se hur det ser ut då och vilka eventuella åtgärder som ska göras då. Men fram till dess är det bara att fortsätta kämpa på,grina av smärta när ingen ser å träna upp det här jävla knät så mycket jag bara kan.

Han sa att han förstod vilken tjurskalle jag är och hur positivt det var i såna här lägen, att med tanke på hur bra jag tränat knät under dom här tre månaderna så trodde han att det skulle gå bra för mig.

Han gillade väl dock inte att jag red direkt utan tyckte jag skulle vänta till nästa återkoll men jag påpekade att det är tack vare ridningen som knät är så bra ;) Han svor lite över oss Hästtjejer, nöp mig i kinden som ett litet barn å sa att det var ruter i mig.

Så nu jäklar mina vänner, nu jäklar ska jag börja hoppa igen :) Jag är otroligt glad just nu och gladare blir jag när Lima fått på sig skon å jag kan rida henne igen.

Sen får vi se hur långt det bär,jag är medveten om att knät inte kommer fungera som innan och jag är medveten om att jag har en lång väg att gå och att det kommer göra vansinnigt ont på vägen.... men fan hörrni, nu är jag på gång. Ett stort steg i rätt riktning :)Godmorgon

Publicerad 2014-04-30 09:41:50 i Allmänt,

Hej på er :)
 
Hoppas ni sovit betydligt bättre än vad jag har gjort i natt. Seriöst, John Blund måste ha bommat mig? När jag väl somnade så vaknade jag säkert 10 gånger , sovit väldigt oroligt och drömt konstigt. Nu vill jag att Thompan ska komma hem så jag kan sova tryggt.
 
Uppe tidigt för att släppa ut hästarna , Lima har trampat av sig en skojävel och jag förbannar den där jävla leran som hon har en förkärlek att gå i. Jag hade det på känn igår när hon rejsade runt här nere där det är som geggigast. Så idag ska jag bannemig spärra av den delen. Hon får gå i den övre delen på hagen tills att det har torkat upp här ordentligt. Andra skon som ryker här nere på kort tid så nu får det vara färdigt med det.
 
Så jävla less, jag ahde sett fram emot att få åka å klättra i Bergsåker, hade sett fram emot att rida överhuvud taget men tji fick jag. Jag hoppas Lisa kan komma ut så fort som bara möjligast går, helst nu. Skojävlar jag ska köpa dra på skor åt henne tror jag.
 
Nu vankas det läkartid för mig, håll i hatten och önska mig lycka till .
 
 
 

Dagens mat och motion

Publicerad 2014-04-30 02:35:00 i LCHF,

Frukost: Smoothie gjord på 2 dl turkyoughurt, 2 ägg, 11/2 dl hallon, 0.5 dl vaniljsås osötad, 1 dl nötter
 
Lunch: 2 dl blandad sallad , 30 g italiensk salami, 2 msk vitlökssås
 
Middag: 12 köttbullar, 1 dl gräddsås
 
Kväll: 8 jordgubbar, 2 dl osötad vaniljsås
 
 
Dagens motion bestod av 10 armhävningar , 1 pull up i trappen och 10 djupa magövningar
 
Hade en sån sinnessjuk träningsvärk i magen från gårdagen att jag fan inte kunde ta i mer, ont i hela kroppen , varenda muskel att jag såg stjärnor oavsett vad jag gjorde. Bortförklaringar bortförklaringar , bara att bita ihop för helvete ;)
 
 
 

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela