fiajungdalen.blogg.se

Otippat!

Publicerad 2013-11-30 20:37:47 i Allmänt,

Lyckades till sist ta mig ur sängen å släpa mig upp till stallet. Limas box ser ju ut som ett slagfält. Om jag inte visste bättre så skulle man kunna tro att alla i stallet använder hennes box som gödselstack, typ. Hon är duktig på att skita ner och det är fruktansvärt tråkigt att mocka åt henne. Saknar Jossans renlighet.
 
När Limas box var mockad så blev jag tillfrågad att last träna en häst i stallet , så jag bytte bort dogges å Reffans box mot det ;) Gud vad jag älskar att få jobba med hästar både från backen och på ryggen, att få lösa problem och kunna hjälpa andra , det är bland det roligatse jag vet.
 
Lastningen gick jättebra och vi var nöjd och glad allihopa. Imorrn flyttar nämligen en häst ut från oss så jag ska hjälpa till att lasta henne i morgon bitti.
 
Fixade mat åt alla pållarna och grejade sen lite med Lima. Hennes hovar ser faktiskt bättre ut, dock så är båda hennes framskor lösa så vi får väl se hur länge dom sitter kvar. Är ju lite panikartat nu då min hovslagare opererat handen så jag ber till hovguden varje dag att han ska skona min häst :) Det där medlet jag köpte det är faktiskt bra, har bara använt det i fyra dagar men det verkar redan så det är ju helt otroligt. Ska beställa en hovpasta därifrån oxå för att täta dom hål hon har just nu men sen tror jag att jag har hittat hur jag ska få hennes hovar i toppform. Pratade med veterinären angående hennes hovar och han rådde mig att ge ett tillskott som heter Hoofbuilder. Det innehåller Prebiotika för maximalt upptag av näringsämnena och en mycket hög halt av Biotin.
 
Han tyckte jag skulle testa det först i några månader , om hon fortfarande inte blivit bättre så skulle ja ta ett blodprov på henne för att se vad det annars är brist på.
 
Imorgon blir en fullspäckad dag fylld med hästar. Z ska lastas, Lima ska skrittas, tre boxar ska mockas, Monia träning att kolla på och sen rida två hästar till. Ibland måste man bara älska livet. Det är väl som ordspråket säger- ibland måste dåliga saker hända så att bättre saker kan ske.
 
Lina Holmbom som fotat

Svärmorsdrömmen

Publicerad 2013-11-30 13:59:13 i Min åsikt,

Vaknade upp i morse å jag dör sjukdöden. Fy faan för jävla förkylning. Så idag har jag legat i sängen, legat i sängen å legat i sängen.
 
Traj har fått gått ut på gården själv bara , stackars hund. Han ska få komma ut en sväng lite senare. Jag skulle även behöva ta tag i adventsstakarna och julpyntandet men just nu finns det absolut noll energi i kroppen.
 
Energin ska även räcka till att mocka åt tre pållar idag. Hujeda mig hur ska det gå ? Förhoppningsvis så piggnar jag till lite senbare under dagen, det kan ju inte hålla i sig hur länge som helst.
 
Igår var det ju Idol, jag följer ju idol slaviskt och fullkomligt älskar Kevin. Tycker kanske att det finns bättre sångare än han men när han får sitta med sin gitarr och sjunga låtarna på sitt sätt , då är det magiskt. Framförallt så älskar jag hans sätt att vara. Han verkar vara en sån jäkla helyllekille.  Glad , snäll, snygg och framförallt ödmjuk. Att vara ödmjuk är nog den egenskapen hos en människa som jag uppskattar mest av allt.
 
Jag blev otroligt glad att han gick vidare till final igår, jag hoppas inte att han vinner för då kommer han att bli förstörd, men jag ville se honom i Idolfinalen. Elin kan mer än gärna få vinna den för jag tror att hon behöver det mer än Kevin.
 
Kevin kommer att nå ut så mycket mer som egen artist än som Idolvinnare, dessutom tror jag han kommer få det svårt att kombinera det hela med fotbollen. Så jag hoppas att Elin vinner .
 
En sak som retar mig varenda jävla gång är den där förbannade jävla Alexander Bard. Seriöst, jag vet att han är med för att göra TV, men det finns gränser. Förut körde han påhopp på påhopp om Kevins utseende, när inte det fungerade så kör han nu påhopp på tammefan allting som har med Kevin att göra. Jag förstår att han har fastnat för Erik, det märks att det är hans favoritstjärtgosse just nu . Men inte fan behöver man vara så förbannat elak och dum mot nån annan för det.
 
Nu handlar inte det här om att jag gillar Kevin och tycker att Bard är dum mot just han , utan det är rent generellt. Hur kan man ens bete sig så mot en annan människa? När man inte ens kan applådera åt Kevin när han gick vidare och så uppenbart visar sitt missnöje så tycker jag att det nånstans går för långt. Han må tycka att det är fel person som går vidare , men det får han fan kunna försöka tygla. Det är trots allt svenska folket som röstar, och om svenska folket röstar Kevin vidare så betyder det att svenska folket vill höra och se mer av Kevin. Om sen Bard tycker att det är fel så tyck det, men man kan för fan inte bete sig som en barnunge för att hans älskade Erik inte gick vidare.
 
Hade man kunnat rösta ut Bard så hade jag gladeligen gjort det, han tillför inget annat än ren jävla mobbing och favorisering.
 
Jag är så imponerad över att Kevin står där uppe vecka efter vecka, kör sin grej och fortfarande tycker det är så förbannat roligt, han blir tvärsågad varenda gång men lik förbannat står han där med ett leende och bara svarar lugnt. Jag älskar hans ödmjukhet och hans glädje. Jag älskar hans musik oxå. Hans musik i kombination med sin personlighet kommer att få honom att bli stor. All cred till honom och jag önskar att det fanns fler som var som Kevin.
 
 
 
 
För just ödmjukhet är det så otroligt många begåvade och duktiga personer som saknar. Dom kan vara så jäkla bra på vad det nu än må vara , men dom saknar allt vad ödmjukhet heter och då tappar dom åtmindstonde min respekt. Om jag går in i ridningen som är det som ligger mig varmast om hjärtat så möts man av det så ofta. Duktiga ryttare , men som är så jävla pissdryg att man helst vill låsa in dom i transporten å aldrig släppa ut dom därifrån.  När man säger Grattis, vad duktig ni är så får man ett , Ja ...ja vet.... tillbaka. Eeeh jaa å där tappade dom min glädje.
 
Folkk som inte kan glädja sig åt andras framgång, som måste hitta fel på varenda liten sak, som måste påpeka alla andras ridning med nåt negativt för dom ska ju banne mig inte få känna att dom är bra minsann.
 
SJÄLVKLART så måste man få tycka att man är duktig, självklart ska man ha självförtroende men man får inte det låta en stiga åt huvudet.
 
Finns många här uppe i Norrland som går med näsan lite väl högt upp i vädret , som inte ens kan hälsa på folk dom tidigare brukade prata med bara för att dom gått upp en klass eller blivit lite känd på sin instagram ;)
 
Nää fram med ödmjukheten, är man ödmjuk mot sina medmänniskor å tror jag att man är mer ödmjuk mot sina hästar oxå.
 
Jag har några favoriter som jag alltid vill se på tävlingarna, några som är ödmjuk mot både häst och andra ryttare, som alltid hejar eller kommer fram å småpratar . Såna som är förebilder för den sport vi håller på med.
 
Lina Holmbom är en av dom . Sund inställning till både ridning och hantering. Som jobbar lite i det tysta känns det som men som i mina ögon är en otroligt skicklig och kunnig ryttare.
 
Annelie Olsson är en annan . Jag älskar hennes ridning .
 
Caroline Silverbern är en tredje. Tjejen med en av den mjukaste ridstilen vi har här uppe. Alltid lika roligt och fascinerande att se henne rida.
 
Elisabet Andersson är en fjärde. Tror aldrig jag har träffat en annan ryttare som är så glad för alla andras skull, som alltid hejar på alla och står först för att få gratulera andra efter en runda. Som alltid har nåt positivt att säga och lyfter fram alla andra. Hon skulle dock behöva träna på att lyfta fram sig själv liiiite mer ;)
 
Camilla Jeanson ( stavas? ) är även hon en sån där person som man bara blir glad av. Hon har en sån ödmjuk inställning till sin häst och det syns att hon har roligt när hon rider sin fina fux.
 
Finns många fler men det här är några av dom som jag alltid vill titta på när dom tävlar , som är otroligt ödmjuka och alltid trevliga. Som jag alltid håller en extra tumme för .  Såna som inte måste göra sig till eller går runt å tycker att dom är bättre än alla andra. Mer såna vill i alla fall jag se i ridsporten. Och ute i hela världen , inom alla kategorier .
 
Nä bort med folk som Bard och in med glada ödmjuka människor som Kevin <3
 
 
 
 

Fy bubblan

Publicerad 2013-11-29 11:59:07 i Allmänt,

Längesen jag var så här dålig. Febern håller i sig och idag vaknade även Oliver upp med lite feber, inte mycket men tillräckligty för att få stanna hemma från skolan. Vi passade på att ta in kaninerna å mysa med dom innan Olivers pappa kom å hämtade honom .
 
Själv tänker jag hålla mig i soffan ett par timmar till å be till högre makter att jag blir piggare väldigt snart. Är så sjukt avundssjuk på alla som åker till Globen över helgen och kollar på Globen horse show. Har nog inte varit där på 3 år nu :( Förr åkte vi varje år.
 
Men vi åker ju till Stockholm nästa helg istället, min födelsedag och Traj ska gå årets sista utställning. Jag är skitnervös ha ha.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela