fiajungdalen.blogg.se

2 år

Publicerad 2013-12-30 20:12:00 i Allmänt,

Hela två år har gått sen min älskade vän Roger valde att avsluta sitt liv. 2 år av sorg och saknad. Jag kommer aldrig att förstå varför han gjorde som han gjorde och jag kommer nog aldrig sluta önska att jag hade kunnat gjort annorlunda. 
 
Roger var en av mina allra bästa vänner, han som alltid skrattade och skojade, han som alltid fick mig att le och tänka på roliga saker. Han som alltid hittade på en massa tok och lyckades få med mig och alla andra på sina påhitt. Älskade underbara Roger.
 
ikväll tänder vi ett ljus för Roger och imorgon kommer jag skåla in det nya året med han i mina tankar.
 
var rädd om era nära och kära >3
 
 
 

Hopp i galopp

Publicerad 2013-12-30 17:01:36 i Allmänt,

Lima Lima Lima Lima......vi har tagit några steg tillbaka igen när det kommer till uppsittning. Hon bockar som besatt när jag kommit upp på henne, docfriår hon inte den där paniken som hon kunde få förut, hon ger sig liksom efter ett tag trots att jag sitter kvar.
 
Thomas fick hålla i henne idag när jag satt upp men när han släppte så exploderade hon. Bockade och slog bakut så jag höll på att flyga över huvudet på henne. Lyckades få henne till en uppförsbacke där jag fick stopp på bockandet och lät henne trava uppför tills hon slappnade av och kunde skritta på långa tyglar.
 
Här uppe har det kommit lite mer snö und natten så hon fick trava efter vägen innan vi kom till skotervägen som det är bra med snö på. Lät henne jobba i galopp hela vägen uppför i båda galopperna. Jobbade med att grå henne att ta ysttertygeln och jobba med rund rygg. Riktigt fin var hon och fick en superfin trav efter det.
 
hon känns ju himla fin att rida så det är så jäkla trist att hon har börjat krångla så mycket vid uppsittningen, men det är väl bara att acceptera att det kommer att gå upp och ner med det.
 
längtar lite efter att få rida på mina två andra favoritpolacker där hemma. Tror att 2014 kommer bli ett suveränt år.

Utflykt

Publicerad 2013-12-30 08:48:00 i Allmänt,

Gårdagen så tog vi en vacker liten utflykt till en liten ort några mil ovanför Östersund För att kolla på skoter. Hungriga som små vargar stannade vi till på McDonalds i Östersund , problemet var varav att det var en som ställde sig å spydde ner hela golvet precis vid matdisken. Även att personalen inte hade någon större brådska att ta rätt på det utan det fick vackert ligga kvar där i gott å väl tio minuter.
 
jag som är lite äckelmagad vägrade äta där medans övriga glatt mumsade i sig. Skotern var jättefin så den fick följa med hem till Naggen.
 
lima fick vila från ridning igår. Jag å Thompsoavtog en promenad ner på kvällen å myste med henne bara. Har ju lärt Lima att pussas på kommando , hur kul som helst.
 
Idag blir det en liten sväng till Ånge innan limis får komma ut å jobba lite.

Om

Min profilbild

Fia

Hej och välkommen till min blogg. Jag som driver FiaJungdalen är en glad tjej som hunnit fylla 30 hela år. Har två söner födda 2007 och 2015 . Bor tillsammans med min fina Sambo på Alnö utanför Sundsvall. Här hemma finns även dom två lapska vallhundarna Traj och Elton. katten Gizmo och mina två hästar Lima och Iris. Jag har haft häst sen jag var pytteliten och hunnit med att jobba som beridare och tävlingshästskötare både i Sverige och utomlands. Jag har till största del endast haft unghästar som jag ridit in och utbildat själv men även haft en hel del projekthästar som sålts . Lima som jag har idag var tänkt som projekthäst men hon kommer att få stanna och tanken är att vi ska bli ett fint tävlingsteam. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till mig .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela